Afbeelding

Eerste kievitsei van provincie gevonden in Woerden


FOTO

woerden • In polder Breedveld Woerden is maandagochtend rond 11.00 uur het eerste kievitsei van de provincie Utrecht gevonden. 

Vinder Arnold Bosch (foto) was met vier andere leden van Weidevogelwerkgroep Woerden de eerste inspectieronde van het het seizoen aan het maken toen hij het ei aantrof. Voor Bosch kwam de vondst niet helemaal als een verrassing. “Vanuit de trein had ik in het gebied al kievieten zien rondscharrelen.” Hij is zo’n vijf jaar actief als weidevogelbeschermer in Woerden. De belangrijkste motivatie voor hem om actief te zijn als weidevogelbeschermer is de zorg om de keivit.

Zorg

Het eerste kievitsei is traditioneel de voorbode van de lente en het startsein voor het weidevogelseizoen. De afgelopen jaren was er weinig reden tot feest, want het gaat niet goed met de weidevogels. Voor Landschap Erfgoed Utrecht symboliseert het eerste kievitsei vooral de zorg die nodig is om weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en scholekster te beschermen. Om te voorkomen dat weidevogels uit Nederland verdwijnen, werken agrariërs en vrijwilligers intensief samen. (foto: Landschap Erfgoed Utrecht) 


Alzheimer Café 

woerden • In de Kruiskerk aan het Mesdagplein in Woerden is donderdag 23 maart om 19.30 uur een nieuwe editie van het Alzheimer Café. Deze keer is het thema: 'Waarom is een diagnose nodig?'. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd waarom het stellen van een diagnose bij vermoedelijke dementieverschijnselen zo belangrijk is. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij Nel Driessen, coördinator Alzheimer Café regio Woerden. Zij is bereikbaar via: 06-20241346 of e-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl.


Frans van Seumeren bij Muziekgasten

woerden • Frans van Seumeren is woensdag 22 maart te gast in het RPL radioprogramma Muziekgasten. Van Seumeren praat in de studio van RPL een uur over zijn leven in Utrecht, De Meern en Harmelen. Met presentator Winfried Vergeer gaat hij aan de hand van muziek door zijn leven als familieman, ondernemer en als eigenaar van FC Utrecht. Muziekgasten is tussen 21.00 en 22.00 uur te beluisteren op de frequentie FM 107.1, via DAB + en digitaal via de website. De herhaling is zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur. Verder is Muziekgasten terug te luisteren via de website van RPL.