Zwerfafval rapen langs Cattenbroekerplas

woerden • Leden van hengelsportvereniging De Rijnstreek gaan zaterdag 18 maart zwerfvuil opruimen rond de Cattenbroekerplas in Woerden. Dit in het kader van de Landelijke Opschoondag.  

De actie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van het strand Cattenbroekerplas aan de Zeeweg. De verwachting is dat de actie rond 12.00 uur is afgerond. Vrijwilligers die een handje mee willen helpen kunnen langskomen. Aanmelden is niet nodig. De vereniging zorgt voor handschoenen, vuilniszakken en een kop koffie met iets lekkers. 

De opschoonactie is onderdeel van Vang5, een campagne van Sportvisserij Nederland die wordt ondersteund door Nederland Schoon. Met de ‘Vang5-campagne’ roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat zij gaan vissen rond hun stek minimaal vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen.  


Aanmelden voor Gluren bij de Buren 

woerden • Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor zevende keer naar Woerden. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts. Aanmelden kan t/m zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl. Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act. Wie een mooie tuin, historisch hofje of royaal dakterras heeft, kan zich melden via: glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie.