Presentatie Veteranen Search Team

regio • Stichting Veteranen Lopikerwaard heeft het Veteranen Search Team (VST) uitgenodigd om voor veteranen uit de Lopikerwaard hun verhaal te komen vertellen. 

Het VST komt regelmatig in het nieuws. Zij hebben onder andere meegeholpen bij de zoektochten naar Anne Faber, Gino van der Straeten en Hebe en Sanne. Ongeacht de aard van de acties gebeurt dit met discipline, respect en doorzettingsvermogen. Hun motto luidt dan ook: 'Quietis Semper et Paratus' ofwel 'Altijd kalm en paraat'. Het VST bestaat uit ongeveer 2.500 vrijwilligers waarvan 85 procent nog actief dienende veteranen zijn. De resterende 15 procent bestaat uit andere geüniformeerde beroepen als politie, brandweer, ambulancepersoneel en boswachters. Het VST wordt uitsluitend op verzoek van de politie zo’n 50 keer per jaar ingezet. Zij zijn in staat om bij urgente vermissingen binnen twee uur met zowel personeel als met specialistisch materieel in actie te komen.
De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert eens per twee maanden een veteranen ontmoetingsborrel in een van de vijf Lopikerwaard-gemeenten met als doel de veteranen met elkaar in gesprek te laten zijn. Dit keer is Montfoort gastheer. De bijeenkomst is op zaterdag 25 maart van 16.00 tot 18.00 uur in de raadzaal in het Huis van Montfoort, Kasteelplein 5. Gezien het beperkt aantal plaatsen (70) is het raadzaam om je vooraf aan te melden via info@veteranen-lopikerwaard.nl. In het kader van de maatschappelijke waardering zijn ook geïnteresseerde niet-veteranen welkom om de presentatie bij te wonen. De toegang is gratis.