• Overhandiging van de cheque.
• Overhandiging van de cheque. Foto:

Vmbo'ers spinnen 1.000 euro bij elkaar

woerden • Leerlingen van het vmbo van het Minkema College hebben met hun spinningactie op 14 februari duizend euro bij elkaar gefietst voor Logeerhuis Bredius in Woerden. 

Een delegatie van de middelbare school overhandigde vrijdag de cheque aan Mirjam Bijlenga, directeur van het logeerhuis. Het bedrag komt volgens haar goed van pas. Naast een verlengstuk voor een bed voor iets langere logés worden er van het gedoneerde geld beeldenboeken aangeschaft voor gasten met afasie en niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast wordt het geld besteed aan leuke activiteiten voor de logés. "We vinden het fijn om bij Park Cafe Bredius koffie te drinken. Van de bij elkaar gespinde opbrengst zouden we een soort van ‘koffie-strippenkaart’ kunnen aanschaffen om op deze manier wandelen in de natuur en gezelligheid te combineren. En in de zomer kunnen we gezamenlijk een ijsje eten bij de plaatselijke ijsspeciaalzaken."

De derdejaars vmbo-leerlingen mavo en het examenvak LO2 in hun profiel zaten op 14 februari een uur lang op één van de spinningfietsen die door Physical Fitness Woerden gratis ter beschikking waren gesteld. Het doel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen. John Felter, docent LO: "De leerlingen hebben die middag alles gegeven en ik ben dan ook ongelooflijk trots op hen dat zij zo'n mooi bedrag hebben opgehaald met deze actie."