Siveo bindt SPV overtuigend aan zegekar

zegveld • Siveo heeft de smaak te pakken. Zaterdag pakten de geel-blauwen op de Beemd tegen SPV de vijfde achtereenvolgende driepunter.  

Toch was de start van de Zegvelders nog niet zo overtuigend. Weliswaar pakten zij een veldoverwicht, maar het eerste kwart viel de enige kans uit de counter juist te noteren voor SPV, dat echter faalde voor doelman Erik Streng. 

Foutjes

Daarna forceerde Siveo binnen een drietal minuten de beslissing door te profiteren van foutjes in de Polsbroekse defensie. Die werden afgestraft door twee goals van Gerwin Verlaan en één van Lucas Vermeij. De snelle beslissing leidde tot frustratie bij de Polsbroekers, die daardoor net voor de thee tegen een rode kaart aanliepen.

Het maakte de tweede helft tot een farce. SPV kon weinig meer brengen en bij Siveo ontbrak kennelijk de inspiratie. Enig wapenfeit vormde nog de 4-0 waarmee Gerwin Verlaan zijn hattrick voltooide. Hij kon binnen tikken toen de Polsbroekse goalie een afstandsschot van Rick Wilbrink niet onder controle kon krijgen.

Siveo is door de overwinning naar de zesde plaats geklommen in de 4e klase B.