zaterdag 4 maart

Repair Café Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Vrijwilligers zitten klaar om kapotte spullen te repareren. Je kunt er terecht met onder andere fietsen, speelgoed, naaigoed, elektronische apparaten of kleine huishoudelijke apparaten.

Open ochtend de Mantelmeeuw
10:00-12:00, Woerden, De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.
www.demantelmeeuw.nl

Bingo bij SC Woerden
20:30-23:45, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronden de kaart vol voor het 57e getal? Dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend; het bingospel begint om 20.30 uur.

zondag 5 maart

Familievoorstelling VIER (4+)
15:00-16:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In VIER maken drie performers een reis door de seizoenen, speciaal voor hele jonge mensen. Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, schiet op, we willen beginnen. We staan op springen. We willen groeien, bloeien, leven, geven, dromen en uiteindelijk uitgeput terug thuiskomen. En dan nog eens. En nog eens. En...Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; en van zomerse vrijheid naar herfstige nostalgie. Vanuit de muziek, beweging en een decor dat keer op keer verandert, groeit een wonderlijk verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terugkeren. VIER viert de seizoenen, speciaal voor hele jonge mensen (4+). Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Choral Evensong
18:30-19:30, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
De Woerdense PKN-avonddienst is in de vorm van een Choral Evensong. In de grotendeels gezongen liturgie zingt de Lutherse Cantorij Woerden (o.l.v. Jeroen de Haan) muziek uit de anglicaanse traditie. De Evensong vangt aan met het ‘Kyrie Eleison’ uit ‘The Mass of the Quiet Hour’ – de Mis voor het stille uur – voor koor en orgel (1928) van George Oldroyd. ‘Quiet hour’ is een aanduiding voor een naar binnen gekeerde, meditatieve houding, bedoeld als rustpunt. Verder zingt de cantorij het ‘Magnificat’ (lofzang van Maria) en ‘Nunc Dimittis’ (lofzang van Simeon) in c-minor van George Dyson (1883-1964), eveneens voor koor en orgel, en als Anthem ‘Lord, for thy tender mercy’s sake’ van de 16e-eeuwse componist Richard Farrant. Naast koorzang is er ook gemeentezang. Medewerking wordt verleend door organist Sander van den Houten en liturg ds. Hester Radstake.Er is een collecte bij de uitgang.

maandag 6 maart

Torah Toppers
15:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling Torah Toppers. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

dinsdag 7 maart

Schilderworkshop
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
De schilderworkshop is eenmaal per maand onder leiding van ervaren schilderdocenten, deze keer door Corrie Berends. Omdat er een beperkt aantal plaatsen zijn, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Repair Café Kamerik
14:00-16:30, Kamerik, Ambachtshuis Sleutelclub, Nijverheidsweg 15
Handige en kundige vrijwilligers zitten klaar om reparaties uit te voeren aan kleding en kleine elektrische apparaten. Er is koffie en thee verkrijgbaar. Voor de reparaties wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Meer informatie is verkrijgbaar bij Evelien van Vliet: 06-13013795.

Voorbereiding Beroepenfeest
15:30-17:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Hoe maak je vmbo’ers warm voor jouw beroep/bedrijf/branche en organiseer je slim een goede praktische doe-dag? Daarover gaat de informatiebijeenkomst voor 200 beroepsbeoefenaren die op 23 maart meedoen aan het Beroepenfeest van Regio Woerden On Stage. On Stage is loopbaanoriëntatie en begeleiding voor 700 vmbo- en pro-leerlingen van Kalsbeek, Minkema, Futura en Yuverta College. Projectleider Nanette Mostert bespreekt de spelregels van het Beroepenfeest. Martha Hoebens van Bedrijf in de Klas geeft tips en concrete handvatten voor een geslaagde doe-dag. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: mail@regiowoerdenonstage.nl

Samen koken en eten (20-40 jarigen)
17:30-21:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Ontmoeting speciaal voor mensen van 20 tot 40 jaar die te maken hebben met kanker, de zogenaamde AYA: Adult Young Adult. Deze keer gaan ze samen koken en daarna met elkaar eten.Deze specifieke jongere doelgroep zit in een levensfase waarin ze net starten met hun werk, gezin. Druk en onzeker. Vaak moeten ze re-integreren, hun kinderen vertellen dat papa of mama ziek is. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 0348-447643/06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

woensdag 8 maart

Kidsclub
14:30-16:30, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Deze keer gaan de kinderen creatief aan de slag met steentjes versieren en sleutelhangers macrameeën. Aanmelden kan telefonisch via: 0348-447643/06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl. De kidsclub is speciaal voor kinderen van tussen de 6 en 12 jaar die thuis of binnen de familie te maken heeft met iemand die is getroffen door kanker of een andere ziekte.

Lezing Frits de Lange
20:00, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Op uitnodiging van de werkgroep Geloof en Cultuur verzorgt ethicus en theologisch hoogleraar Frits de Lange een lezing. Hij schreef 'Eindelijk volwassen', een boek over hoe je op een goede en wijze manier oud(er) kunt worden en dat dit niet altijd een succesverhaal is. De avond wordt afgewisseld met songs over wijsheid en ouderdom, gezongen door Eessa Frieman. De lezing is gratis toegankelijk.

donderdag 9 maart

Torah Toppers
20:00, Kamerik, Bistro de Liefhebber, Van Teylingenweg 49
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

vrijdag 10 maart

VanWyck een theaterconcert
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Een theaterconcert over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Natalie Merchant en Leonard Cohen. Met haar vierde album dat internationaal verschijnt, reikt VanWyck nog hoger: The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling. Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck bezoekers mee naar dat eiland en leert ze hen dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan. Kaarten kosten 19 euro (inclusief een gratis consumptie) en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 11 maart

Woerdense Poldertocht
08:00-17:30, Woerden, Careyn Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50
WS78 is een landelijke wandelsportvereniging die jaarlijks tien unieke wandeltochten organiseert in de regio Midden-Nederland. Elke wandeltocht wordt door een vrijwilliger uitgestippeld. Deze wandeling start in Woerden. Onderweg zijn er rustmogelijkheden, zoals bij de soep-, koffie- en fruitpost. Verder is er een horecagelegenheid in de route opgenomen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, de 20 en 40 kilometer. Inschrijven via: www.ws78.nl/Komende_tochten/2023/Woerden.html of ter plekke op de startlocatie.

Smartlappenfestival
16:00-01:00, Woerden, binnenstad
Verschillende artiesten verzorgen optredens bij horecazaken in het centrum van de stad. Check de socials van Woerden Bruist voor de tijden en deelnemende locaties.

Thjum Arts in Het Klooster
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Thjum Arts speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot' een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een ‘droogkomische performance'. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn. In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy' te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop. Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaret festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Kaarten zijn 17,50 euro inclusief een consumptie en verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.