• De provinciale fractie van de ChristenUnie bracht zaterdag een bezoek aan seniorencomplex De Pionier in Zegveld.
• De provinciale fractie van de ChristenUnie bracht zaterdag een bezoek aan seniorencomplex De Pionier in Zegveld. Foto: aangeleverd

Provinciaal bezoek CU aan Zegveld

Algemeen

ZEGVELD • De provinciale fractie van de ChristenUnie bracht zaterdag een bezoek aan Zegveld. Tijdens dit bezoek stonden het heden en de toekomst van het dorp centraal. 

Met bewoners van seniorencomplex De Pionier werd koffie gedronken in de ontmoetingsruimte. De provincie Utrecht leverde een flinke financiële bijdrage aan de gemeenschappelijke tuin. Provinciaal lijsttrekker van de ChristenUnie Henriette Rikkoert was onder de indruk. “Het is prachtig dat ouderen hier langer zelfstandig kunnen blijven wonen. En dan zorgt het ook nog voor verhuizingen, waardoor ook weer huizen beschikbaar komen voor jonge gezinnen in Zegveld.”  

Nieuwe woningen
De groep wandelde daarna door het dorp naar de Jorai-school. Daar werd gesproken over de noodzakelijke nieuwbouw. Ook werd duidelijk dat de gemeente Woerden achter de school nieuwe huizen wil bouwen, maar dit niet is toegestaan. Er is speciale toestemming nodig om te gaan bouwen. Mede door de provinciale ChristenUnie is dat sinds kort een stuk makkelijker geworden voor kleine dorpen. Iets waar Daphne van der Wind, fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP in Woerden, blij mee is. “Woningbouw is van groot belang voor een vitaal Zegveld. Door woningbouw groeit het aantal inwoners. Daardoor kunnen weer belangrijke voorzieningen zoals de school, de (sport)verenigingen en winkels open blijven.”

Er werd ook nog een bezoek gebracht aan de Milandhof. Het dorpshuis heeft het moeilijk door de hoge energiekosten. Met Paul Vonk spraken de fractieleden over het belang van het dorpshuis en de rol die de provincie speelt bij de toekomst van de Milandhof.