• Impressie van het te bouwen appartementencomplex.
• Impressie van het te bouwen appartementencomplex. Foto: aangeleverd

Wooncomplex aan de Raadhuislaan

harmelen • Radix & Veerman is geselecteerd voor de nieuwbouw op de voormalige locatie van het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 1 in Harmelen. Het plan van het Woerdense aannemersbedrijf werd door de gemeente als beste beoordeeld. 

Plan ’t Raadhuys’ behelst de bouw van een appartementencomplex met 22 woningen, met een oppervlak van tussen de 50 en 100 vierkante meter. De prijs van de twee kleinste appartementen ligt naar het huidige prijspeil rond de 255.000 euro. Twee wat grotere liggen rond tot 305.000 euro en twee nog wat grotere rond de 355.000 euro. De overige appartementen variëren van 375.000 euro tot ruim 5 ton. 

Doorstroming

De appartementen zijn levensloopbestendig en volgens wethouder Arjan Noorthoek ideaal voor huishoudens in Harmelen die hun eengezinswoning te ruim vinden. “De wat kleinere appartementen zijn uitermate geschikt voor wie aan het begin van de wooncarrière staat of gewoon niet te groot wil wonen. Wij rekenen erop dat deze ontwikkeling bijdraagt aan de nodige doorstroming in Harmelen en voorziet in een behoefte die er is.”

Het gebouw is ontworpen op basis van allerlei uitgangspunten op het gebied van klimaat, natuur en architectuur. Eerder bij het opstellen van het bestemmingsplan waren wensen van omwonenden al geïnventariseerd. Hierdoor sluit het ontwerp goed aan op de dorpse schaal en het karakter van Harmelen.

Parkachtige tuin

“Het gebouw is zeer duurzaam en ligt in een schitterende parkachtige tuin die aansluit op het Koningspark”, zegt Erik Veerman, directeur van Radix & Veerman. “De tuin is representatief en wordt zo ingericht dat het regenwater probleemloos buffert en afvoert naar de sloot. Bij de ontwikkeling zijn hoofdzakelijk lokale partijen betrokken. We zien graag dat vooral mensen uit Harmelen in ’t Raadhuys een schitterend appartement vinden.”

De verkoop van de woningen aan de Raadhuislaan in Harmelen vindt na de zomer plaats en de bouw start in het voorjaar van 2024.