• Wethouder Rozendaal nam een kijkje in het 3D-Lab.
• Wethouder Rozendaal nam een kijkje in het 3D-Lab. Foto: Paul van den Dungen Fotografie

TechnoHUB opent nieuw 3D-Lab

woerden • In de TechnoHUB in Woerden is donderdag het 3D Lab in gebruik genomen. Wethouder Jacques Rozendaal kwam langs voor de opening. 

“In het lab staan industriële 3D-printers waar de TechnoHUB met bedrijven kan samenwerken aan de kennis en de toepassingen van 3D-print oplossingen”, vertelt directeur Marlous Birkhoff. “De TechnoHUB verbindt onderwijs en bedrijfsleven en samen versterken we onze kennis op dit gebied. Daarnaast laten we leerlingen en studenten kennismaken met deze nieuwe technieken tijdens techniekdagen en activiteitenweken.”

Kennisdeling

Het 3D Lab is een learning community, een plek waarin leren, werken en innoveren met elkaar samensmelten. De TechnoHUB gaat er samen met onderwijsinstellingen en kennispartners werken aan innovatievraagstukken en kennisdeling. In april wordt er gestart met een (gratis) praktijkgerichte leerlijn: ‘Ontdek de kansen van 3D-printing'. In de maaksessies gaan de deelnemers zelf aan de slag om aan de hand van een eigen casus een object te ontwerpen, te printen en na te bewerken. Dit alles onder begeleiding van experts uit de industrie. Deelname is voor werknemers uit het regionale bedrijfsleven.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@technohub.nl of heyo.beentje@technohub.nl.