vrijdag 24 februari

Mannenochtend
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
De mannenochtend is bedoeld voor mannen die te maken hebben met kanker of met het verlies van een dierbare. Deelnemers gaan deze keer naar het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo waar ze een rondleiding krijgen. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 0348-447643/06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Grof Geschud: Broeden
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: Broeden. De relatie tussen Lander Severins en Myrthe van Velden hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 25 februari

Boompjes oogsten
09:30-15:00, Woerden, NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42
Meer Bomen Nu houdt een oogstdag van zaailingen op het Landgoed Bredius. Vrijwilligers steken jonge boompjes uit op plekken, waar ze geen kans hebben om uit te groeien en verplaatsen ze naar een tijdelijke standplaats op de pluk- en moestuin. Vrijwilligers die willen helpen zijn welkom en mogen na afloop plantgoed meenemen voor de eigen tuin. Speciale kennis is niet vereist. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan op https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1056.

Open ochtend
10:30-12:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief gebruik maken van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom.

Talent On The Move
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Talent On The Move is een aanstekelijke en afwisselende dansshow, met topdanstalenten van Codarts Rotterdam. Bezoekers kunnen genieten van (een selectie van) het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft: van solo's en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen tot ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts Dance Company zijn gecreëerd. Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. www.kloosterwoerden.nl

zondag 26 februari

'Torah Toppers'
10:30, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Vertelmeesters André Stolk en Arnold van den Berg spelen hun vertelvoorstelling ‘Torah Toppers’. Zij zullen op hun onnavolgbare wijze oeroude verhalen vertellen uit de Koran, De Bijbel en de Torah. De vertelling duurt een uur en is vrij toegankelijk. De vertelling wordt ondersteund door een muzikant die live zal improviseren tijdens het optreden.
www.devertelmeesters.nl

Sneeuwklokjesexcursie
14:00-15:30, Woerden, NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42
Deelnemers aan deze excursie gaan het normaal voor publiek gesloten stiltegebied in, waar duizenden sneeuwklokjes in bloei staan. Ook neemt de groep een kijkje in het natuurontwikkelingsgebied. De gidsen van IVN Woerden en KNNV Woerden vertellen over het beheer van het landgoed en de flora en de fauna. De excursie is met een knipoog naar het voorjaar. Ook wordt stilgestaan bij de verschillende bomen die in deze periode van het jaar te herkennen zijn aan de knoppen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

'Uur van Lofprijzing'
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
De dienst start met het lied 'Soms groet een licht van vreugde' en eindigen met het lied van Trinity: 'Ik wens jou'. De band Alive en Jan Westhoff (orgel) verzorgen de muzikale begeleiding. Ds. W.J. de Hek (Jacobikerk, Utrecht) doet de overdenking rond het thema: 'Hoe overwin ik het kwaad?' Er is een moment van stilte en gebed. Na afloop is er tijd voor gesprek, ontmoeting en koffie/thee.

maandag 27 februari

Klankschalenconcert
14:00-15:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Ingrid van Alst verzorgt een klankschalenconcert. Klankschalen (en andere instrumentjes) geven door hun rustige geluiden ontspanning. De klanken veroorzaken een trilling. Doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat komen deze trillingen makkelijk je lichaam binnen. Daardoor kan een diepe rust ontstaan. Je kan zelfs in slaap vallen.

Aglow samenkomst
19:45, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Jennifer Bakker spreekt over het thema: 'Gods wil voor jouw leven'. Ze heeft passie voor God en kunst en is betrokken bij de christelijke kunstopleiding 'I am'. Op deze avond zal ze ook kunst exposeren.

dinsdag 28 februari

Creatief werken in inloophuis
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Catharina de Vries geeft een workshop creatief werken. Zij verzint iedere keer weer een leuke nieuwe creatieve activiteit dat maakt dat je even kunt vergeten dat je ziek bent (geweest) en een ochtend kunt ontspannen. Het plezier in het creatief bezig zijn staat hierbij voorop. Aanmelden voor de workshop kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Vakantieactiviteit in museum
14:00-15:30, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Kinderen tussen de 7 en 14 jaar kunnen (onder begeleiding van ouders/begeleiders) komen knutselen in het museum. Thema is dit keer WATER. Deelnemers verkennen de werken die acht kunstenaars van nu hierover gemaakt hebben. Daarna gaan ze zelf aan de slag en maken zij een mini-kijkdoosje over hoe zij vinden dat water eruit ziet en wat je allemaal met water kunt doen. Kosten: 5 euro per persoon, inclusief iets drinken en lekkers. Aanmelden is nodig en kan door een e-mail te sturen naar: contact@stadsmuseumwoerden.nl.

Lezing Kars Veling
20:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Op uitnodiging van natuurverenigingen IVN en KNNV houdt Kars Veling een lezing over natuurvriendelijk tuinieren. Veling is al vanaf de oprichting actief in de Vlinderstichting. Hij is een bevlogen natuurbeschermer en boeiend verteller. Regelmatig is hij te zien en te horen in het radio- en Tv-programma Vroege Vogels. Hij weet hoe het met de biodiversiteit is gesteld en wat wij daarin kunnen betekenen. Vele dieren en planten hebben hun toevlucht gezocht tot het stadsgroen. Het is nu van groot belang om dat groen voor allerlei dieren zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zowel het openbaar plantsoen als in privé tuinen. Aangezien veel vlinders, insecten en vogels sterk gebonden zijn aan bepaalde planten, is het van belang om te weten welke gewassen het meest aantrekkelijk zijn. Kars is op dat gebied een groot kenner. Hij vertelt hoe je een tuin natuurvriendelijk kan inrichten. De lezing is gratis toegankelijk.

woensdag 1 maart

Vakantieactiviteit in museum
14:00-15:30, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Kinderen tussen de 7 en 14 jaar kunnen (onder begeleiding van ouders/begeleiders) komen knutselen in het museum. Thema is dit keer WATER. Deelnemers verkennen de werken die acht kunstenaars van nu hierover gemaakt hebben. Daarna gaan ze zelf aan de slag en maken zij een mini-kijkdoosje over hoe zij vinden dat water eruit ziet en wat je allemaal met water kunt doen. Kosten: 5 euro per persoon, inclusief iets drinken en lekkers. Aanmelden is nodig en kan door een e-mail te sturen naar: contact@stadsmuseumwoerden.nl.

donderdag 2 maart

Haken in inloophuis
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Anita Spies verzorgt een workshop haken. Haken is helemaal in en Anita is een prof. Zij haakt al en aantal jaren de leuke opkikkers en andere leuke dingen voor ons huis zoals de kabouters die buiten bij het kabouterhuisje staan, kop- en schoteltjes, Engelse drop en nog veel meer. Nu maakt ze ook anderen wegwijs in deze creatieve techniek. Aanmelden voor deze workshop is nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496), per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Lebbis & Verhallen
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het toeval wil (try-out): twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten uitstorten waar je u tegen mag zeggen. Toeval. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Het leven is van toeval het beste maken. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. En verdomd, ze gaan een voorstelling maken. Er is geen God, er is geen complot, er is geen duidelijk doel. Maar wel muziek en verhalen. Kaarten kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 4 maart

Repair Cafe Woerden
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Vrijwilligers zitten klaar om kapotte spullen te repareren. Je kunt er terecht met onder andere fietsen, speelgoed, naaigoed, elektronische apparaten of kleine huishoudelijke apparaten.

Bingo bij SC Woerden
20:30-23:45, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronden de kaart vol voor het 57e getal? Dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Cromwijk Kaas en Kip uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend; het bingospel begint om 20.30 uur.