Campagne op stoom

regio • De verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten van 15 maart komt al aardig op stoom. Politici doen hun best om kiezers voor zich te winnen. Hieronder een overzicht van alle activiteiten.

Het CDA Utrecht was in Woerden waar lijsttrekker Mirjam Streng het verkiezingsprogramma 'Samen verantwoordelijk voor Utrecht' aanbood aan de heer Singh en Toos van Soest. Met de melk van het melkveebedrijf van Van Soest maakt Singh Indiase kaas. De overhandiging van het verkiezingsprogramma gebeurde in het bijzijn van minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot. Tot januari 2022 was zij gedeputeerde van de provincie Utrecht, waarna Mirjam Sterk haar opvolgde. Bruin Slot verrichte de symbolische opening van de kaasmakerij. Daarbij benadrukte zij het belang van kleine ondernemers en diversiteit voor Nederland.

GroenLinks ging zaterdag de straat op in Woerden. Lijsttrekker Huib van Essen (provincie) ging samen met Woerdense GroenLinksers langs de deuren om het gesprek aan te gaan met bewoners. In de provincie Utrecht is GroenLinks de grootste partij.

Lijsttrekker Huib van Essen: "Er zijn grote uitdagingen voor onze provincie, zoals natuurgebieden beschermen en laten groeien, de energietransitie, opvang van vluchtelingen en goed regionaal openbaar vervoer. Daar moeten we snel keuzes in maken voor een goede groene toekomst."

De kandidaten voor de Provinciale Staten van D66 stapten vrijdag, zaterdag en zondag op de fiets voor een heuse fietsmarathon door de provincie. Iedere dag fietsen ze 66 kilometer. Op vrijdagmiddag was er een tussenstop in Woerden waar D66-raadslid Birgitte van Hoesel de kandidaten Snellerpoort, het stationsgebied en Middelland liet zien. Woerden werkt op deze locaties aan de toekomst met de bouw van 3.500 tot 5.000 woningen, een beter ov-knooppunt en goede snelfietsroutes. Ontwikkelingen waarbij steun vanuit de provincie nodig is en D66 Woerden voortuitgang wil boeken.