'Doneer euro per inwoner voor slachtoffers ramp'

woerden • Woerden & Democratie en Progressief Woerden willen dat de gemeente Woerden zich aansluit bij andere gemeenten in Nederland die 1 euro per inwoner doneren aan het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Er loopt in Woerden een inzamelingsactie van spullen voor de mensen uit de rampgebieden. Hulporganisaties geven echter aan dat financiële steun het meest effectief is. ‘Met de gelden kan er per gebied gekeken worden naar de (basis)behoeften die er nodig zijn’, schrijft raadslid Malik Arbaj van Woerden & Democratie. De twee partijen vragen het college verder of bekend is of inwoners uit Woerden van Syrische of Turkse afkomst indirect zijn geraakt door de ramp. En of er voor deze inwoners enige vorm van ondersteuning is. 

Raad

Een woordvoerder van de gemeente Woerden laat weten dat het aan de raad is om te bepalen of zij geld wil doneren aan de slachtoffers van de aardbeving. Mogelijk wordt dit volgende week donderdag 23 februari bij de raadsvergadering besproken en besloten.