VEP-legende Kees Hoogenes overleden

woerden • Droevig nieuws bereikte leden van VEP de afgelopen week. Clubicoon en all-time topscorer Kees Hoogenes is op 82-jarige leeftijd overleden. In de vele wedstrijden die hij voor de Woerdenaren speelde kwam Hoogenes tot 139 doelpunten. 

In de tijd dat Hoogenes bij VEP in de spits rondliep, aasde hij negentig minuten lang op doelpunten. Als 16-jarig jongetje debuteerde hij al in het eerste elftal, waar zijn talent al snel erkend werd. Overal kwam Hoogenes immers tot doelpunten. Een technisch begaafde speler die op elke ondergrond wel uit de voeten kon. Betrokkenen hadden het idee dat Hoogenes te goed was voor het niveau waarop VEP speelde. Tegenstanders wisten dat ook. Die stemden vaak hun hele tactiek af op de spits die zo vaak het net wist te vinden.

Klaverjasavonden

Het clubicoon werd kampioen in de vierde klasse onder leiding van trainer Jacques Koole, maar Hoogenes was bij meer betrokken dan alleen voetbal. Zo hielp hij mee met de bouw van het huidige voetbalcomplex en ging hij altijd met zijn vrouw mee naar de klaverjasavonden die op vrijdag werden gehouden.  

Zijn erfenis zal bij VEP voortleven in de geschiedenisboeken. Komende vrijdag is er in de ochtend tussen 09.30 en 11.30 uur in de kapel van verzorgingshuis Weddesteyn gelegenheid om afscheid te nemen van Hoogenes.