Boompjes oogsten in Brediuspark

woerden • Meer Bomen Nu houdt zaterdag 25 februari een oogstdag van zaailingen op het Landgoed Bredius. 

Tussen 09.30 en 15.00 uur steken vrijwilligers jonge boompjes uit op plekken, waar ze geen kans hebben om uit te groeien en verplaatsen ze naar een tijdelijke standplaats op de pluk- en moestuin. Wie een handje mee wil helpen, kan zich aanmelden in NME-Centrum InBredius. Speciale kennis is niet vereist. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan op https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1056. Na afloop mogen zij plantgoed meenemen voor de eigen tuin. 

Vrijwilligers dienen wel voor hun eigen lunch te zorgen. Wel is er koffie en thee verkrijgbaar. Tussen 13.00 en 14.30 uur kunnen belangstellenden en omwonenden bij de pluk- en moestuin plantmateriaal ophalen voor eigen gebruik, voor de aanplant in tuin of erf. De soorten die aanwezig zijn voornamelijk: es, kardinaalsmuts, meidoorn, aalbes, liguster, vlier, rode kornoelje, hazelaar, esdoorn, iep en berk. Soorten bestellen is niet mogelijk.

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu organiseert deze actie samen met Landgoed Bredius. In de actie Meer Bomen Nu slaan de Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda de handen ineen om deze winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Zij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen en de biodiversiteit te herstellen.