vrijdag 17 februari

'Toveren met taal'
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Rianne Rijntjes verzorgt de ontspanningsworkshop ‘Toveren met Taal’. De workshop begint met een korte inleiding over de diepere lagen van taal, zoals het gebruik van metaforen. Daarna kunnen deelnemers zich laten meevoeren op de verhalen, boeken en gedichten die worden voorgelezen. Aanmelden voor deze workshop is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Fred Delfgaauw met Broos
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Fred Delfgaauw liep tijdens de coronacrisis een half jaar mee met medewerkers in een zorginstelling. In die periode heeft hij verhalen kunnen verzamelen van de mensen die op die plek de -waarschijnlijk - laatste fase van hun leven in gaan. Verrassende en ontroerende verhalen zijn het. Verhalen van leven en streven, van zwaarte en lichtheid. Verhalen over alles wat onbegrijpelijk blijft en de flits van inzicht die daar toch soms doorheen schiet. Met die verhalen als basis maakte Fred Delfgaauw de voorstelling Broos. Een theatrale ode aan deze oude mensen en hun levenskracht. Een eerbetoon ook aan degenen die hen, onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, de zorg bieden die ze nodig hebben. Kaarten à 18,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Acid Reflux en Rockford
20:30, Woerden, Podium, Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Dubbelconcert van de bands Acid Reflux en Rockford. Rockford heeft begin dit jaar haar debuut-cd gereleased op Spotify. Zes weken later staat de teller al op 340.000 streams en meerdere singles hebben de nummer 1 positie gehaald in de Indie Charts van IndieXL. Deze avond spelen ze in Podium Bredius. Entree is gratis.

zaterdag 18 februari

Rondleiding in Het Klooster
11:00-12:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.
www.kloosterwoerden.nl

zondag 19 februari

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Deelnemers maken kennis met de historie van het Stadsmuseum. Zo hangt in de Vroedschapszaal 'Het Beleg van Woerden, een schilderij waar de strijd met de Spanjaarden wordt weergegeven.Tevens neemt de rondleider bezoekers mee in de tijdelijke expositie '(ON)PEILBAAR WATER'. Een achttal kunstenaars hebben zich laten inspireren door het fenomeen WATER en zijn hier ieder op zijn/haar eigen wijze mee aan de slag gegaan. Deelnemen aan deze gratis rondleiding kan op vertoon van een geldig toegangsbewijs (museumkaart of entreebewijs).
www.stadsmuseumwoerden.nl

Ontspannen met lachyoga
14:00-15:30, Woerden, locatie volgt bij voldoende belangstelling.
In deze workshop gaan deelnemers samen 'de lach' onderzoeken. Ervaring met (lach)yoga is niet nodig. In plaats van passief vermaak (zoals bijvoorbeeld een komedie op tv kijken), ben je bij lach(yoga) zelf actief bezig. Kosten voor deelname bedragen 25 euro. Meer informatie: 06-24607225 (appje sturen kan ook) of e-mail: lachyogawoerden@gmail.com.

Klooster Klassiek
15:00-16:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Violiste Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees vragen zich af hoe het landschap van de klassieke muziek eruit had gezien zonder invloed van de volksmuziek. Als we teruggaan in de tijd zien we dat veel gecomponeerde muziek is beïnvloed door volksmuziek. Volksmuziek uit onder andere Oost-Europa, Zuid-Europa en Middel/Zuid Amerika biedt een inspiratiebron voor allerlei componisten waar de gitaar en de viool een belangrijke rol in spelen. Duo Le Coultre & Van Hees bestaat uit Floor Le Coultre en Martin van Hees. Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

OP-luister muziekcafé
15:00-17:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Voor het OP-luister muziekcafé heeft de organisatie een geheel Woerdens programma kunnen samenstellen. Zo staat vanaf 15.00 uur Marco van der Bij op het podium. Het publiek kent Van der Bij onder andere als zanger, musicus, tekstschrijver en voordrachtkunstenaar. Vanaf 16.00 uur spelen The Brothers in Blues. Deze vijf muzikale vrienden uit Woerden en Harmelen hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in verschillende bands en genres.

dinsdag 21 februari

Schilderworkshop
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
De schilderworkshop is eenmaal per maand onder leiding van ervaren schilderdocenten. Dit keer is dat Jeannete van Schaik. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

woensdag 22 februari

Koor 'Zingen voor je leven'
10:00-12:30, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
In januari en februari oefent het Utrechtse Zingen voor je Leven koor op vier woensdagochtenden in het inloophuis. Het koor, dat sinds 2011 bestaat, is door corona flink geslonken en zocht de samenwerking met het inloophuis. Mogelijk is dit koor een blijvertje in Woerden. Iedereen die met de ziekte kanker te maken heeft kan meedoen. De kosten bedragen 6,50 euro per keer. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Gebarencafé Woerden
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Het Gebarencafé Woerden is een plek waar iedereen - doof, horend of slechthorend - elkaar kan ontmoeten. Het lijkt moeilijk, maar contact maken met elkaar gaat als vanzelfsprekend met of zonder schrijf- en gebarentolken. Het leukste is dat niets hoeft en alles mag. Meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

Birkhoff bij Muziekgasten
21:00-22:00, Woerden, RPL FM
Marlous Birkhoff is te gast in het RPL radio programma Muziekgasten. Marlous is het gezicht van Technohub Woerden en gaat een uur met presentator Winfried Vergeer in gesprek over haar muzikale keuzes. Muziekgasten is te beluisteren op de frequentie FM 107.1, via DAB + en digitaal via de website. De herhaling is zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur. Verder is Muziekgasten terug te luisteren via de website van RPL: radio en dan uitzending gemist/woensdag.

donderdag 23 februari

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Deelnemers maken kennis met de historie van het Stadsmuseum. Zo hangt in de Vroedschapszaal 'Het Beleg van Woerden, een schilderij waar de strijd met de Spanjaarden wordt weergegeven.Tevens neemt de rondleider bezoekers mee in de tijdelijke expositie '(ON)PEILBAAR WATER'. Een achttal kunstenaars hebben zich laten inspireren door het fenomeen WATER en zijn hier ieder op zijn/haar eigen wijze mee aan de slag gegaan. Deelnemen aan deze gratis rondleiding kan op vertoon van een geldig toegangsbewijs (museumkaart of entreebewijs).
www.stadsmuseumwoerden.nl

Meidenhuiskamer
17:00-19:00, Woerden, huiskamer naast de koe (in gebouw van bibliotheek), Meulmansweg 31
Tot aan de zomervakantie kunnen meiden (12+) wekelijks terecht in de ruimte van gro-up Buurtwerk om elkaar te ontmoeten en samen leuke dingen te doen. Deze keer is er een high tea voor de meiden. Wie het leuk vindt om zelf iets te organiseren (bijvoorbeeld een graffitiworkshop of een voetbaltoernooi) kan langskomen om dit te bespreken. Ook meiden die niet zo lekker in hun vel zitten en hun verhaal kwijt willen zijn welkom. Voor vragen kan contact worden opgenomen met jongerenwerker Jasmin via: 06-26535661. De huiskamers van gro-up Buurtwerk voor alle jongeren zijn op dinsdag (poppodium Bredius) en vrijdag (K'77) van 15.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en andere activiteiten, volg gro-up Buurtwerk op Instagram: @youngbuurtwerk.woerden

Flip Noorman zingt Tom Waits
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits.Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn.Kaarten kosten 19,25 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

vrijdag 24 februari

Grof Geschud: Broeden
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut Lijmen, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: Broeden. De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei. Een reprisetournee langs ruim zestig theaters. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.