Woerden krijgt stationshuiskamer

woerden • Station Woerden krijgt in mei een zogenaamde stationshuiskamer. Dat meldt de website Treinenweb. De huiskamer is bedoeld om het verblijf tijdens het wachten op het station aangenamer te maken. 

In de ruimte is nu nog een kiosk-winkel gevestigd. Die zal begin mei sluiten om vervolgens een make-over te krijgen naar de stationshuiskamer. Die wordt net als voorheen beheerd door een medewerker. Er kunnen (warme) drankjes, tussendoortjes en snacks worden gekocht. In de huiskamer, die is voorzien van stopcontacten en gratis wifi, kunnen reizigers lezen en werken. Ook komt er een gratis openbaar toilet. Het was de bedoeling om afgelopen najaar de stationshuiskamer te realiseren, maar de ombouw liep vertraging op omdat vergunningen op zich lieten wachten. Die zijn nu binnen. Begin mei gaat NS beginnen met de verbouwing. Half mei moet alles klaar zijn en kunnen de reizigers terecht in de stationshuiskamer."


Start verbouwing voormalige dienstencentrum 

woerden • De verbouwing van het voormalige dienstencentrum aan de Rembrandtlaan in Woerden is begonnen. 

Cazas Wonen en Stichting Ontmoeting realiseren in het gebouw een combinatie van wonen en zorg. Daarvoor hebben de partijen maandag een overeenkomst ondertekend. Het gebouw wordt nu verbouwd tot acht studio's en twee appartementen. Naast deze woningen komt er een kantoorruimte voor medewerkers van Stichting Ontmoeting. De tuin krijgt een maatschappelijke functie. Daarmee zou een verbinding ontstaan met de wijk.  


Nieuwe activiteitengids

woerden • Wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw krijgt donderdag het eerste exemplaar uitgereikt van de nieuwe activiteitengids voor 55-plussers in de gemeente Woerden. In de gids van Beweegteam Woerden zijn de activiteiten gebundeld van 42 verschillende organisaties. De uitreiking is om 11.00 uur tijdens de activiteit 'De Derde Helft' bij Tennisvereniging Cromwijck.


Filmcafé

harmelen • In Dorpshuis Harmelen draait vrijdag 24 februari weer een film. Dit keer kruipt de kijker in de huid van een man wiens leven niet is wat het lijkt. De film begint 20.00 uur en een kaartje kost 5 euro, inclusief koffie of thee. Tickets reserveren kan via de website van Dorpshuis Harmelen of door een mailtje te sturen naar: filmcafeharmelen@gmail.com.

q www.dorpshuisharmelen.nl