• Mo Bendadi (midden) scoorde nooit eerder zo vaak als dit seizoen bij Sportlust '46.
• Mo Bendadi (midden) scoorde nooit eerder zo vaak als dit seizoen bij Sportlust '46. Foto: aangeleverd

Mo Bendadi: aanjager van Sportlust ‘46

Sport

WOERDEN • Na de overwinning van afgelopen zaterdag op Barendrecht nadert Sportlust ‘46 de koppositie in de derde divisie. Aanjager en spelmaker bij de Woerdenaren is Mo Bendadi. Vorig jaar was hij al belangrijk, maar dit jaar schroeft hij ook zijn doelpuntenproductie nog wat verder op. 

Nooit eerder scoorde Mo Bendadi in een seizoen zo vaak. Dit jaar maakte hij al elf treffers in competitieverband. En ook in het bekertoernooi liet hij zich niet onbetuigd door de winnende treffer tegen Quick Boys te maken. Bij FC Lienden kwam Bendadi tot een vergelijkbaar aantal doelpunten, maar dan wel in 91 wedstrijden. Het toont maar aan dat de aanvallende middenvelder bij Sportlust ‘46 op zijn plek is en het geen overbodige luxe is gebleken dat hij al in een vroeg stadium zijn contract heeft verlengd.

Meer vrijheid
Voor Bendadi is het verschil in doelpunten wel te verklaren, daar hij nu aanvallender mag voetballen dan in zijn jaar onder Patrick Loenen. Daarnaast verloopt de samenwerking met Wessel Meiring ook een stuk beter en dus gaat de rest vanzelf. “Ik vind het fijn meer vrijheid te hebben om te bewegen en zwerven waar ik wil. We zijn aanvallend ook beter dan vorig jaar vind ik. Denk alleen al aan de inbreng van een Ahmad Abdallah al Mahdi. Het is in ieder geval mijn doelstelling om zoveel mogelijk tot scoren te komen.”

Echte topscorer
Zaterdag wisten de Woerdenaren het eerste topduel in een tweeluik al winnend af te sluiten. Barendrecht werd in de laatste twintig minuten van de wedstrijd verslagen met 2-0. Joshua Patrick en Marley Berkvens kwamen dit keer tot scoren. “Dat is onze kracht ook voor dit jaar. We hebben niet meer een echte topscorer zoals Mark van der Weijden vorig jaar was, maar er zijn veel meer spelers die bij ons een doelpunt kunnen maken. Soms loopt het nog niet, maar dat komt nu eenmaal eens voor. Over het algemeen voelen we elkaar in het veld gewoon goed aan.”

En juist dat was voor Bendadi een reden om zijn contract bij Sportlust ‘46 al vroeg in het seizoen te verlengen. Bij de Woerdenaren weet hij wat de toekomst hem zal brengen. Als dat goed voelt, dan hoeft de middenvelder ook niet meer zo nodig te vertrekken. En dat in een team dat meedoet om de titel.

Nik Mandemakers