• Leerlingen van Minkema College spinnen voor Logeerhuis Bredius.
• Leerlingen van Minkema College spinnen voor Logeerhuis Bredius. Foto: Paul van den Dungen

Vmbo-leerlingen Minkema College spinnen voor Logeerhuis Bredius

Algemeen

WOERDEN • Veertig sportieve vmbo’ers van het Minkema College klommen dinsdagmiddag op een spinningfiets om geld in te zamelen voor Logeerhuis Bredius. 

De afgelopen weken wierven de derdejaars leerlingen sponsors om zo een mooi bedrag bij elkaar te fietsen voor het goede doel. Allemaal hebben ze LO2 als examenvak, dus ze houden wel van een sportieve activiteit. Leerling Tyrese Bemer keek vooraf al uit naar het spinningevent dat plaatsvond bij sportschool Physical Fitness. “Ik vind het super tof dat we op deze manier geld kunnen inzamelen voor het logeerhuis. We gaan het snot voor de ogen fietsen!”

Boodschapje
De actie werd georganiseerd om leerlingen bewust te maken van het feit dat voor elkaar zorgen vaak iets vanzelfsprekends is, maar tegelijkertijd ook veel van degenen kan vragen. In de lessen voorafgaand aan deze sponsoractie kregen ze meer te horen over mantelzorg. “Eigenlijk heeft iedereen wel de zorg voor iemand. Of dat nu af en toe een boodschapje doen is voor je opa of je moeder helpen met opruimen als zij een dagje ziek is. Tijdens de les hebben we het hierover gehad. Maar de mantelzorg die de logés van het logeerhuis Bredius krijgen, is wel even wat anders. De leerlingen vinden het zeer bijzonder dat zij met hun actie een bijdrage kunnen leveren”, aldus John Felter, docent LO.

Logeerhuis Bredius is bedoeld om mantelzorgers te ondersteunen in situaties waar overbelasting wordt ervaren of dreigt te ontstaan. Als de zorg voor hen te zwaar wordt, is het mogelijk de zorg tijdelijk uit handen te geven. Mensen die de zorg ontvangen, verblijven tijdelijk in het logeerhuis zodat de mantelzorger even een ‘pauze’ kan nemen.