• De Voedselbank werd verrast met een gift.
• De Voedselbank werd verrast met een gift. Foto: Aangeleverd

Voedselbank verrast met gift van 3000 euro

gouda • Een onverwachte verrassing: €3.000 als donatie van de landelijke Wethoudersvereniging. Het was een geste aan de Goudse Voedselbank als dank voor de gastvrijheid die de Gemeente Gouda tien vrijdagen heeft gegeven aan 30 wethouders uit het hele land.

De wethouders volgden in Gouda een opleiding en mochten gebruikmaken van de raadszaal en catering-faciliteiten van het Huis van de Stad. Directeur van de landelijke Wethoudersvereniging Jeroen van Gool bood de cheque aan aan de voedselbankvertegenwoordigers Henk Kreuger en Hendrik Spit in het bijzijn van gastheer Ruud Bakker, gemeentesecretaris van de Gemeente Gouda. 

Noodlot

Henk Kreuger, verantwoordelijk voor de communicatie bij de Goudse Voedselbank, nam van de gelegenheid gebruik de wethouders te melden dat de voedselbank hulp biedt aan vele mensen uit alle lagen van de bevolking, als zij dit nodig hebben: “Bij ieder mens kan het noodlot zomaar toeslaan: door werkloosheid, verslaving, ziekte, arbeidsongeschiktheid, internetcriminaliteit, een scheiding, een faillissement, het nemen van verkeerde beslissingen of een ongewilde vlucht uit een onveilig land. Een gift aan de voedselbank is dus eigenlijk een gift aan mensen uit alle geledingen van de samenleving”.

q   www.voedselbankgouda.nl