Afbeelding
Foto:

Onveilige verkeerssituaties Westergouwe

Nieuws

GOUDA • Geparkeerde auto’s in de berm, een beschadigde dijk en auto’s die te hard rijden. Bij de Oost Ringdijk bij Westergouwe ervaren fietsers en en wandelaars onveilige verkeerssituaties.

Dit wordt opgemerkt door de fracties CDA en GroenLinks. ‘Van bewoners krijgen we signalen dat er vaak erg hard wordt gereden. Door de groei van Westergouwe zullen hier meer mensen gaan wandelen, waardoor er sprake is van een groeiend verkeersveiligheidsprobleem.’ Op de weg geldt nu een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Volgens de fracties is de snelheid te hoog voor een weg die slechts drie meter breed is. Daarnaast geven de navigatiesystemen vanaf de afrit op de A20 aan dat de maximumsnelheid 80 kilometer per uur is. De fracties willen weten wat het college hiertegen wil gaan doen.

Ook worden ter hoogte van de fiets- en voetgangersbrug bij de GroenBlauwe-zone worden auto’s in de berm geparkeerd. Daardoor is de berm beschadigd, schrijven de fracties. Ze vragen zich af onder welk beheer dit wegvlak valt en of er maatregelen kunnen worden getroffen. 

Tussen de Ambachtbrug en de Kanaalbrug in Moordrecht is de Oost Ringdijk alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De fracties vinden dat dit ook zou moeten gelden tussen de Ambachtbrug en de N207. Ook vragen zij naar een onderzoek of de Oost Ringdijk tussen de gemeentegrens met Zuidplas en de N207 volledig kan worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De fracties willen tot slot weten welke andere mogelijkheden het college ziet om de veiligheid en wandelaars op de Oost Ringdijk bij Westergouwe te verbeteren, eventueel in overleg met andere partners zoals gemeente Krimpenerwaard en de provincie Zuid Holland.