Kritiek op peiling parkeeropties

gouda • De gemeente heeft vorige week aan inwoners met een parkeervergunning in de binnenstad gevraagd naar hun voorkeur over parkeren in het centrum. Op de peiling klonk online veel kritiek. 

De gemeente onderzoekt de voorkeuren voor opties voor het parkeren met betrekking tot de wijkmobiliteitsplannen. Dat zijn met bijbetaling gebruik maken van Q-parkgarage, parkeren op parkeerterrein Vossenburchkade of parkeren op straat. 'Het idee was om te kijken wat voor belangstelling er is zodat we kunnen inschatten wat dat zou kunnen kosten,' schrijft wethouder Klijmij-van der Laan. Daarover werden eerder vragen in de raad gesteld. 

Op sociale media klonk direct kritiek. Verschillende bewoners ontvingen een dubbele brief, andere inwoners gaven aan geen brief te hebben ontvangen, maar ook kwam de brief bij bewoners uit andere zones terecht. Ook is de peiling openbaar en heeft daarom ‘geen waarde, want door iedereen in te vullen’, schrijft iemand op Twitter. De brief werd verstuurd op 5 mei en de peiling sloot op 10 mei. Daarnaast klonk er kritiek op de vraagstelling, er zou bijvoorbeeld te weinig duidelijkheid zijn over de verschillen in kosten en garantie voor een parkeerplaats.

‘Ik denk dat er iets mis is gegaan met de adressenbestanden,' reageert wethouder Michel Klijmij-van der Laan. ‘Dubbel stemmen is vervelend, maar maakt niet zo heel veel uit. Of het echt niet bruikbaar is ga ik snel bekijken, dat zou mee kunnen vallen.' De gemeente schrijft: 'Later deze week komen we hier met meer informatie op terug.'