• Werk van keramiste Beatrijs van Rheeden.
• Werk van keramiste Beatrijs van Rheeden. Foto: aangeleverd

Expositie: Keramiek en haakwerk ineen

gouda • Beatrijs van Rheeden exposeert nog tot en met 28 mei met 'Keramiek en haakwerk ineen' bij Kunstcentrum Firma Van Drie (Achter de kerk 13.). 

Beatrijs van Rheeden werkt al sinds 1991 als keramiste. Haar werk, opgenomen in verschillende musea in binnen en buitenland, is duidelijk gestoeld in de moderne kunst van de 20ste eeuw in Nederland, van abstracte vorm, heldere lijnen en een minimalistische inslag. De beelden zijn abstract in de zin dat ze niet verwijzen naar iets anders dan zichzelf. Haar proces is intuïtief, en haar fascinatie voor patronen en structuren eindeloos. In haar recentere werk is Beatrijs begonnen het porselein te combineren met haakwerk. Deze combinatie geeft haar de vrijheid tot een speelser soort werk. De objecten die dit oplevert zijn als een soort dialoog tussen het porselein en het haakwerk. Zowel in het porselein als in het haakwerk vindt zij een grote vrijheid om vormen te maken en zoekt tegelijkertijd altijd naar de grenzen van wat mogelijk is. Het ambachtelijke aspect is een belangrijk onderdeel geworden van de expressie die zij stopt in haar objecten.

Deze expositie met het werk van Beatrijs van Rheeden bij Kunstcentrum Firma Van Drie is ook onderdeel van de keramiekroute van de Goudse Keramiekdagen tijdens Hemelvaart op 18 mei en op vrijdag 19 mei.