• Thomas Erdbrink.
• Thomas Erdbrink. Foto: aangeleverd

De focus op Afghanistan

gouda • Nadat Amerika alle militairen uit Afghanistan terugtrok, neemt de Taliban op 15 augustus 2021 de macht over. Sindsdien is wat in 20 jaar op mensenrechtengebied is bereikt, tenietgedaan. Het Filmhuis en de Goudse Schouwburg zoomen in op het onderwerp met de documentaire The Mind Game en een theatercollege van Thomas Erdbrink.

In het kader van Movies that Matter On Tour vertoont Het Filmhuis op woensdag 17 mei om 20.00 uur de documentaire The Mind Game. Over de film: Toen hij pas 14 was, vluchtte Sajid Khan Nasiri in zijn eentje uit Afghanistan, wat hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefoon. Na afloop van de voorstelling is er een vraaggesprek met Aziz Kawak (22) van Vluchtelingenwerk Gouda. Kaarten zijn te koop via www.filmhuisgouda.nl.
Na het vertrek van de Amerikanen en buitenlandse verslaggevers uit Afghanistan, besloot journalist Thomas Erdbrink vorig jaar juist om naar Kabul te gaan. Dinsdag 6 juni om 20.00 uur vertelt hij in de Goudse Schouwburg over zijn ervaringen en geeft hij een blik achter de schermen naar aanleiding van zijn serie Onze man bij de Taliban. Hoe film je onder een regime dat Westerlingen jarenlang als doelwit zag? Kaarten: www.goudseschouwburg.nl.