• De Lange Arm is 's avonds van ver te zien.
• De Lange Arm is 's avonds van ver te zien. Foto: Eva Kosto

Project Lange Arm afgesloten

gouda • Twaalf vrijwilligers werkten anderhalf jaar aan het project ‘Conservering van de Lange Arm’ op GOUDasfalt. Het bleek nodig om actie te ondernemen aan de Lange Arm om deze te behouden. Zaterdag werd de opknapbeurt afgesloten met een feestje.

Meer dan een jaar stoken de vrijwilligers de handen uit de mouwen. Wekelijks klommen de vrijwilligers de Lange Arm in met staalborstels, krabbers en kwasten. Losse stukken werden weer vast gelast en er werd verlichting gemonteerd, zodat de Lange Arm 's avonds van ver te zien is.  ‘Onderhoud blijft natuurlijk nodig, maar alle achterstallige klussen aan de Lange Arm zijn geklaard,' laat de projectgroep weten.

Zaterdagavond gaven de vrijwilligers van de projectgroep rondleidingen om te tonen welk werk zij hebben verzet. Ook was wethouder Michiel Bunnik aanwezig voor een toespraak.

De Lange Arm markeert de historie van het terrein van GOUDasfalt. Uit technisch onderzoek bleek indertijd dat het noodzakelijk was om actie te nemen om de Lange Arm te conserveren. Begin 2022 werd daarom een crowdfunding georganiseerd, zodat er naast een projectgroep, ook budget was voor externe expertise en inkoop. Meer dan 140 supporters en sponsors Goudapot, PostcodeLoterij Buurtfonds en ANWB droegen een financieel steentje bij.