Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Synchroonzwemsters GZC DONK halen meer dan 3000 euro op

gouda • De inzameling voor het zwemevenement Swim to Fight Cancer Gouda is in volle gang. Zowel individuele sporters als teams zetten zich in om zoveel mogelijk geld op te halen. De synchroonzwemsters van GZC DONK lieten een mooi voorbeeld van teamspirit zien: zij haalden in de eerste dagen van mei al meer dan 3000 euro op.

Op zondag 2 juli 2023 wordt in de Museumhaven in Gouda de Swim to Fight Cancer Gouda gehouden. Het doel van dit grote zwemevenement is om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Een groot deel van de opbrengst zal hoogstwaarschijnlijk besteed worden aan een project op de afdeling oncologie van het Groene Hart Ziekenhuis.

Een groot aantal individuele deelnemers en teams zijn al enthousiast bezig met het inzamelen van geld. Een van de deelnemende teams is het team van de synchroonzwemsters van GZC DONK. Het team bestaat uit 10 zwemsters (senioren en junioren). Dit zijn Esmee van Wijngaarden, Saar van den Berg, Thirza Oosterwijk, Kyra van Dijk, Maartje Tuinenburg, Tessa Kempen, Esmay Oosterwijk, Vivian de Meijer, Naomi de Jong en Femke van de Ridder.

De zwemsters werden onlangs benaderd door Andy Koolmees, een van de organisatoren van Swim to fight cancer in Gouda, met de vraag of zij op 2 juli voorafgaand aan het zwemevenement een demonstratie in de Museumhaven wilden geven. Dat wilden ze wel en ze besloten toen meteen ook om als team geld te gaan inzamelen. Het streven van het team van GZC DONK is om 4000 euro op te halen. De actie begon op 1 mei en de eerste twee dagen werd al 2500 euro opgehaald. Familie, vrienden en kennissen werden zo via social media opgeroepen te doneren. Op 7 mei jl. stond de teller op 3714 euro. Het streefbedrag gaat ongetwijfeld worden gehaald. “Maar dan gaan we gewoon door”, aldus trainster Astrid van Wijngaarden, wiens dochter ook in het team zit. De actie loopt door tot 2 juli. 

Doneren kan via de website https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-gouda/doneer-nu. Op deze website hebben de teams een eigen pagina, waar de actuele stand van zaken worden bijgehouden. Niet alleen de stand van het team, maar hier is ook een overzicht zien van de bedragen die de individuele zwemsters hebben opgehaald. 

Gerrit Schinkel