Blauwe zone.
Blauwe zone. Foto: Marijke Verhoef

Kritiek op peiling voor bewoners binnenstad over parkeeropties

Nieuws

GOUDA • De gemeente heeft vorige week aan inwoners met een parkeervergunning in de binnenstad gevraagd naar hun voorkeur over parkeren in het centrum. De enquête wordt gehouden voor de wijkmobiliteitsplannen. Op de peiling klonk online veel kritiek. 

De gemeente onderzoekt de voorkeuren voor opties voor het parkeren met betrekking tot de wijkmobiliteitsplannen. Het gaat om drie opties; met bijbetaling gebruik maken van Q-parkgarage Bolwerk, gratis kunnen parkeren op parkeerterrein Vossenburchkade of parkeren op straat.

‘Het idee was om te kijken wat voor belangstelling er is voor QPark en parkeren op terreinen ter compensatie van de plekken op de Lage Gouwe,’ schrijft wethouder Klijmij-van der Laan op Twitter. ‘Zodat we kunnen inschatten wat dat zou kunnen kosten.’ Daarover werden eerder vragen in de raad gesteld. 

Op sociale media klonk direct echter kritiek. Verschillende bewoners ontvingen een dubbele brief, andere inwoners gaven aan geen brief te hebben ontvangen, maar ook kwam de brief bij bewoners uit andere zones terecht. 

Ook is de peiling openbaar en heeft daarom ‘geen waarde, want door iedereen in te vullen’, schrijft iemand op Twitter. Daarnaast klonk er kritiek op de vraagstelling, er zou bijvoorbeeld te weinig duidelijkheid zijn over de verschillen in kosten en garantie voor een parkeerplaats.

Misgegaan
‘Ik denk dat er iets mis is gegaan met de adressenbestanden,’ reageert wethouder Michel Klijmij-van der Laan. ‘De opzet is prima,’ reageert hij ook. ‘Dubbel stemmen is vervelend, maar maakt niet zo heel veel uit. Of het echt niet bruikbaar is ga ik snel bekijken, dat zou mee kunnen vallen.’ De gemeente schrijft in een reactie: ‘Later deze week komen we hier met meer informatie op terug.’