Roald Heerkens juicht na de 3-2 met medespelers Rick Wils en Milan Harteloh.
Roald Heerkens juicht na de 3-2 met medespelers Rick Wils en Milan Harteloh. Foto: Aangeleverd

Jodan Boys wacht nog drie ‘finales’

Sport

GOUDA • Directe handhaving zit er waarschijnlijk niet in. Nacompetitie is daarom het doel van Jodan Boys. De Goudse vierde divisionist heeft 2 punten achterstand op de concurrenten Spijkenisse en Feyenoord en bovendien een nadelig doelsaldo. 

Toch zijn er mogelijkheden om de gehate 15e plaats  te verlaten. Jodan Boys dient dan achtereenvolgens met Achilles Veen, Goes en Zwaluwen af te rekenen. Uiteraard geen simpel karwei, maar de Gouwenaars kunnen de komende weken weer in hun sterkste opstelling aantreden. 

Spelmaker Mo Bellahcen is weer fit en was tegen WNC de beste speler bij de thuisclub. Het feit dat hij vanwege een losse zool op de voetbalschoenen van een ander moest aantreden, deerde hem niet. Als vanouds was hij de regelneef op het middenveld en zette hij de lijnen uit.

Taaie tegenstander
Jodan Boys trof in WNC uit Waardenburg een taaie tegenstander, maar zeker geen team dat niet te kloppen was. Reeds in het eerste kwartier kregen de mannen van trainer Erik van Zoest enkele fraaie kansen. Het was dan ook zuur dat de bezoekers bij hun eerste counter meteen op 0-1 kwamen door een dekkingsfout in de Jodan Boys-defensie.

Nog voor rust stonden de partijen weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Bradley el Idrissi op aangeven van Fahim Musaui: 1-1. De Gouwenaars moesten winnen en wilden in de tweede helft aan hun offensief beginnen toen WNC opnieuw tot scoren kwam: 1-2. 

Karakter
Ook deze tegenvaller werd door karakter en inzet omgezet in 2-2. Aanvoerder Roald Heerkens kopte de bal na een scrimmage in de touwen: 2-2. Daarna was het nerveus aftellen voor de technische staf. In de wetenschap dat Spijkenisse en Zwaluwen op voorsprong stonden werd haast gemaakt om het winnende doelpunt te maken. Die kwam er ook. In blessuretijd nam Roald Heerkens de bal op de borst aan, liet het leder even stuiteren en schoot toen raak: 3-2.

Het sportcomplex in Gouda-Oost ontplofte. Alle spanning viel in enkele seconden weg. Dat Rick Wils even later goed voorbereidend werk van invaller Nasir Ben Hadou beloonde met nummer vier vergrootte de feestvreugde nog meer. Jodan Boys is klaar voor het toetje. 

Komende zaterdag staat ook een mogelijk kampioenschap van de vrouwen op de agenda. Zij spelen om 11.45 tegen concurrent IJFC. ,,Een prachtig voorprogramma”, volgens trainer Patrick Verwei.

Jodan Boys zet alles op alles om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Erik van Zoest won zaterdag met 4-2 van WNC.

Pieter van der Laan