Theatrale wandeling met Goudse oorlogsverhalen

gouda • De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland geven oorlogsverhalen een stem in een samenwerkingsproject met de landelijk organisatie Theater Na de Dam. Door het project komen jongeren, door de samenwerking met de ouderen, in contact met de nog levende geschiedenis. Gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis voor een theatrale wandeling op donderdag 4 mei.

In de periode voorafgaand aan en in de meivakantie gaat een groep jongeren tussen de 12 en 20 jaar uit Gouda zich onder leiding van een professionele theatermaker, Tania Christina, verdiepen, in de persoonlijke herinneringen die mensen hebben aan de Tweede Wereldoorlog. Zij spreken met deze ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd.

De wandeling start om 16.00 en 21.00 uur op twee locaties in Gouda. In de week voorafgaand aan de voorstelling ontvangen bezoekers informatie over het vertrekpunt. Een kaartje hiervoor is reeds verkrijgbaar via www.goudseschouwburg.nl voor 3,50 euro en is inclusief een drankje.