Goed bezig voor een gezonde jeugd

gouda • Gezonde jeugd die veel beweegt en ‘goed bezig’ is. Dat is het doel van Gouda Goed Bezig. Dinsdag 11 april ondertekenden wethouder Publieke Gezondheid Anna van Popering-Kalkman en kinderwethouder Romy Seppenwoolde de verlenging van Gouda Goed Bezig. 

Ook de komende drie jaar gaat SPORT•GOUDA hier weer aan de slag. Samen met partners wordt gewerkt aan de gezondheid van Goudse jongeren, door middel van projecten en activiteiten te organiseren op het gebied van onder andere gezonde voeding, beweging en slaap.

Peutervierdaagse

Gouda is al sinds 2014 een gemeente die de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht) uitvoert. In Gouda wordt dit ‘Gouda Goed Bezig’ genoemd. Er is al veel bereikt in de afgelopen jaren. Zo is bijvoorbeeld de eerste peutervierdaagse gelopen en zijn er extra watertappunten in de stad gezet. 

Gezonde broodtrommels

Ook zijn Ballorig en Monkeytown Gouda rookvrij, net als 80% van de Goudse sportverenigingen. En tijdens de vakanties worden er altijd leuke sportieve activiteiten georganiseerd. Op scholen worden gezonde broodtrommels gevuld en samen met oudereninstellingen soep voor de kinderen gemaakt. 

Fruitdagen

"De resultaten die zijn behaald sluiten goed aan op de ambitie van de gemeente om meer aandacht te geven aan gezondheid en leefstijl,' aldus wethouder Anna van Popering - Kalkman.

Kinderwethouder Romy Seppenwoolde voegt toe: "Ik vind het heel goed dat we kinderen gezonder willen maken. Op mijn school hebben we bijvoorbeeld fruitdagen en we moeten gezond trakteren. Dat doet alleen nog niet iedereen. Zelf zit ik op judo en fiets ik elke dag.'