• Bezoekers van het bierfestival in het Stadhuis.
• Bezoekers van het bierfestival in het Stadhuis. Foto: Jan van den Berg

Eerste editie Bierfestival smaakt naar meer

gouda • In de Burgerhal van het Stadhuis vond zondag 17 april de eerste editie van het Bierfestival plaats. Het festival trok zo'n 350 bierliefhebbers. 'Dit smaakt naar meer,' vertelt Hermen Buurman, een van de organisatoren. 

Tijdens het festival hadden bierliefhebbers de keuze uit diverse biertjes van 9 lokale brouwerijen. 'Van een licht blondje tot een barral aged stout', licht Buurman toe. 

Zomer

Buurman: 'We kregen veel enthousiaste reacties. Mensen vroegen of er in de volgende zomer weer een festival komt.' Dat blijkt iets te vroeg, maar wat betreft de organisatie staat er volgend jaar weer een festival op de planning.

Het festival werd georganiseerd door Gouda Bierstad. Hiervoor hebben Jeroen Carol-Visser van biercafé de Goudse Eend, Ton Vergeer van biercafé BarBier en fotograaf Hermen Buurman de krachten gebundeld.

Gouda Bierstad is ontstaan na de Gouda750 bierwedstrijd. Met Gouda Bierstad willen zij een tal van activiteiten organiseren om het 'letterlijke en figuurlijke leven in de Goudse brouwerij te creëren'. 'Gouda was in de 15e eeuw immers een van de toonaangevende biersteden van Nederland,' aldus de organisatie. 

Andere activiteiten

Wat betreft Gouda Bierstad komt er volgend jaar weer een bierfestival. De komende tijd gaan ze zich richten om andere activiteiten met betrekking tot bier. Daarover maken zij later meer bekend.

q   www.goudabierstad.nl