• Het eindconcert van het project Muziek Maak Je Samen/
• Het eindconcert van het project Muziek Maak Je Samen/ Foto: Jan van den Berg

Eindconcert Muziek Maak Je Samen

gouda • Bij Gouda’s Harmonie de Pionier sloten deelnemers van het muziekproject Muziek Maak Je Samen, het project af met een concert. Deze vond plaats in het repetitiegebouw op zaterdag 15 april.

De Pionier geeft al jaren muzikale opleidingen aan de jeugd. Onlangs is gestart met een opleiding voor volwassenen. Onder grote belangstelling hebben deze ‘leerlingen', waarvan de meesten nog nooit een instrument in handen heeft gehad, laten horen wat na een gering aantal repetities, onder deskundige leiding van Wendy Barten, was ingestudeerd.

Geen ervaring nodig

Het project bestond uit tien lessen, begeleid door een professionele docent en vrijwilligers. 'Tijdens de eerste les bekeken we alle instrumenten en materialen', legt Wendy Barten, coördinator opleidingen Muziek Maak Je Samen, uit. 'Vervolgens konden de deelnemers een instrument kiezen, kregen een muziekstandaard en een boek om te studeren.' Iedere zaterdag volgden de deelnemers een les. 

Doorgaan

Het project draaide vooral om de beleving, zo konden deelnemers proeven hoe het is om samen muziek te maken.
Van de oorspronkelijk 37 aangemelde ‘leerlingen’ hebben er inmiddels 24 laten weten dat zij door willen gaan met hun muzikale carrière.