Daan Kreukniet speelde een solide partij tegen Spijkenisse
Daan Kreukniet speelde een solide partij tegen Spijkenisse Foto: Jolanda Lehmann

Jodan Boys grijpt laatste strohalm

Sport

GOUDA • Jodan Boys greep de laatste strohalm. Een overwinning op Spijkenisse was nodig om zicht op handhaving in de vierde divisie te behouden.

Jodan Boys vocht dan ook voor elke meter en won met 1-0 door een snelle treffer van Roald Heerkens in de 4e minuut. De technische staf slaakte na 97 minuten niettemin een zucht van verlichting toen scheidsrechter Nelissen affloot. Jodan Boys had dit duel met grotere cijfers kunnen en eigenlijk moeten winnen, maar ontkwam in de slotfase aan een (onverdiende) gelijkmaker.

Jodan Boys kreeg in het eerste bedrijf vier grote kansen om de marge te vergroten, maar iedere keer stond doelman Ozrak van Spijkenisse in de weg. Met katachtige reflexen hield hij de schade beperkt voor Spijkenisse. Hoe de Goudse aanvallers het ook probeerden het lukte niet om Ozrak nogmaals te passeren. Twee minuten na rust kreeg Jodan Boys bijna de deksel op de neus.

Vakkundig
Spijkenisse gebrand op de gelijkmaker, verscheen gevaarlijk voor de goal van Luuk Brand. De keeper liet ook zien waarom hij op doel stond, want hij maakte de inzet van Daan Bourgonje vakkundig onschadelijk. Een minuut later schoot Enzo Huntink de bal buiten het bereik van de doelman in de hoek De bal stuiterde via de binnenkant van beide doelpalen weer het veld in.

Voldoende kansen
Jodan Boys liet Spijkenisse in leven en dit zorgde ervoor dat de ploeg van Peter Wubben niet opgaf. Sterker nog het drong Jodan Boys gaandeweg de tweede helft meer terug dan daarvoor het geval was geweest. Maar tot echt grote kansen kwam Spijkenisse in deze fase niet. Sterker nog: de ijverige Rick Wils zag Ozrak weer een kopbal uit het doel ranselen. De ingevallen Harteloh schoot net over. De vervanger van El Idrissi, Nadir Ben Hadou, schoot na een knappe actie aan de linkerkant op de paal. Zo kreeg Jodan Boys ook in de tweede helft voldoende kansen.

De verdediging van Jodan Boys stond als een huis. Met een uiterste inspanning wist Dirk Rietveld tien minuten voor tijd een aanvaller van Spijkenisse het scoren te beletten. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd raakte Spijkenisse speler Tuinfort met een kopbal de paal en de lat. Gelukkig zat het Jodan Boys een keer mee. Het bleef 1-0.

Jodan Boys gaat zaterdag op bezoek bij Smitshoek. Mogelijk is Mo Bellahcen dan weer van de partij. Hij ondervond teveel last van spierpijn na een auto-ongeluk.

De zwaar bevochten 1-0 zege op Spijkenisse geeft Gouwenaars moed in de strijd om handhaving in de vierde divisie.