Meer camera's in Korte Akkeren

gouda • In de Korte Akkeren zijn twee extra toezichtcamera's geplaatst. Dit gebeurde naar aanleiding van een vechtpartij die recent plaatsvond in de wijk. Een persoon raakte hierbij zwaargewond en meerdere auto's werden beschadigd. Er worden 24 uur per dag worden opnames gemaakt van de Bockenbergstraat, de Prinses Julianastraat, de Herenstraat en de Walvisstraat. De camera's blijven in ieder geval tot voorjaar 2024 staan.


Vraagtekens bij hulp Koningsnacht 

gouda • Verschillende partijen zetten vraagtekens bij de organisatie van Koningsnacht. Eerder werd bekend dat de gemeente hiervoor meer gaat betalen dan andere jaren, onder andere door een garantstelling van 55.000 euro. Ook worden er hekken geplaatst rondom de Markt, onder andere om bezoekers te stimuleren om de consumpties op het terrein te kopen. Dat kost, samen met de kosten zoals extra handhaving, 20.000 euro.

Leefbaar Gouda, ChristenUnie en VVD willen meer weten over hoe de afspraken tot stand zijn gekomen. Ze vragen zich af waarom de raad hier niet eerder over geïnformeerd is. Leefbaar Gouda noemt het 'vreemd' dat geld wordt gestoken in een evenement dat door lokale ondernemers wordt georganiseerd, dat het risico wordt afgedekt en er hekken worden geplaatst. De fractie noemt het plaatsen van de hekken 'het uitsluiten van de lokale ondernemer' en vraagt of er geen andere oplossing mogelijk is. Ook zet de fractie vraagtekens bij de garantstelling en wil weten of het evenement anders niet door kan gaan. ChristenUnie en VVD willen weten waarom de gesprekken met de horeca niet voldoende hebben opgeleverd om zeker te zijn dat de organisatie van Koningsnacht doorgaat. Ook zij willen weten waarom het college de 20.000 euro nodig vindt om in te zetten. En ze vragen zich af hoe de garantstelling zich verhoudt tot het ondernemersrisico.