Verdacht van seksuele uitbuiting vriendin

den haag/schoonhoven  • Het Openbaar Ministerie verdenkt een 36-jarige inwoner van Schoonhoven van seksuele uitbuiting van zijn vriendin. De man ontkent de beschuldigingen. Volgens zijn advocaat heeft de vrouw alles verzonnen.

De geboren Gouwenaar zou de vrouw gedwongen hebben om via de webcam seksuele diensten aan te bieden. Ze mocht hun huis niet uit en moest het verdiende geld aan de verdachte afstaan, aldus het OM. De zaak kwam in 2021 aan het rollen. De man zat toen een maand in voorarrest, maar kwam daarna op vrije voeten.
Tijdens een zitting woensdag bij de Haagse rechtbank betoogde de advocaat van de verdachte dat er geen serieus bewijs meer is tegen de verdachte. Het slachtoffer is onlangs opnieuw ondervraagd en toen zou duidelijk geworden zijn dat haar beschuldigingen niet kloppen. "Voortdurend is er door haar gedraaid en gelogen. We kunnen deze vrouw op geen enkele manier geloven.” Volgens de advocaat is inmiddels wel helder dat de vrouw nergens toe gedwongen werd. Ze verdiende wel geld met het maken van seksfilmpjes, maar dat deed ze al voordat ze haar vriend leerde kennen.
De officier van justitie hield de beschuldigingen woensdag tegen de verdachte wel overeind, hoewel ze toegaf dat dingen die de vriendin eerder verklaarde niet allemaal kloppen. De aanklaagster kondigde aan dat ze het geld dat de man verdiend zou hebben aan het sekswerk van de vrouw in een aparte procedure van hem gaat afpakken. Het is onduidelijk om welk bedrag het gaat.
De zaak is woensdag verder niet inhoudelijk behandeld. Eerst worden er, op verzoek van de advocaat, nog drie getuigen verhoord. Die zouden onder meer kunnen verklaren dat de vrouw niet werd vastgehouden in de woning. Ook moet de verdachte zich nog laten onderzoeken door een psychiater op stoornissen.
(Tekstbureau Cerberus)