Naambord voor Inez Meter

gouda • De lange bomenlaan op de Oude Begraafplaats Gouda wordt naar Inez Meter vernoemd. Op 10 oktober 2022 is zij, op 97-jarige leeftijd, overleden. Mevrouw Meter was de eerste Stadsdichter van Gouda en ook Ereburger van de stad.

Meter was ook degene die het initiatief nam om te proberen de Oude Begraafplaats aan de Vorstmanstraat te behouden. Samen met enkele anderen heeft zij ervoor gestreden dat de Begraafplaats niet geruimd werd ten behoeve van de nabijgelegen fabriek en woningbouw. Er is een Stichting opgericht waarvan Meter de eerste voorzitter was. Later is zij ook benoemd tot Erevoorzitter.

Tot op hoge leeftijd is zij altijd de drijvende kracht geweest in de Stichting. Zij had de gave om vrijwilligers te enthousiasmeren. Met een aantal vrijwilligers wordt de begraafplaats sinds de oprichting onderhouden zoals Inez dat voor ogen had. Een mooi stukje natuur en cultuur in de wijk Korte Akkeren is mede door Meter behouden voor de toekomst.

Het bestuur van de Stichting Oude Begraafplaats Gouda is Inez dankbaar voor het initiatief en het vele werk dat zij verricht heeft. Om haar te eren heeft het bestuur besloten de lange bomenlaan op de begraafplaats naar haar te vernoemen. Op zaterdag 4 februari 2023 zal het bord met haar naam onthuld worden door haar nabestaanden. Namens de gemeente Gouda zal ook wethouder Thierry van Vugt aanwezig zijn. De onthulling zal plaatsvinden om 14.30 uur.

Iedereen is welkom om daarbij te zijn, laat het bestuur weten.