Wonderlijke kraanwaterwereld ontdekken met prentenboek

gouda • Drinkwaterbedrijf Oasen bestaat 140 jaar en viert dat met een prentenboek. Het prentenboek heet ‘Het grote drinkwateravontuur van Sara en Amir’. Met het lezen van dit boek ontdekken kinderen dat er veel komt kijken bij het maken van drinkwater.

De directeur van Oasen, Walter van der Meer: “Volgend jaar is het 140 jaar geleden dat er voor het eerst schoon water via een waterleiding naar Gouda stroomde. Om dit te vieren, laten we kinderen met dit boek ontdekken welke rol kraanwater in hun leven heeft."

Vliegende tijdbubbel

Het boek gaat over Sara en Amir die met de vliegende tijdbubbel van opa ontdekken hoe kraanwater wordt gemaakt, waarom we er zuinig mee moeten omgaan en waarom het belangrijk is voor je lichaam. Ook ontdekken kinderen dat er in de 19e eeuw nog geen schoon drinkwater was en hoe er van zout water drinkwater kan worden gemaakt. Het boek is erop gericht om kinderen kraanwaterwijzer te maken. Het boek ligt in 50 bibliotheken in de regio. 

Luisterboek

Het boek is ook als luisterboek beschikbaar. Deze is te vinden via de website. 

q  oasen.nl/drinkwateravontuur

Doe mee met het opleidingskoor

gouda • Kinderen in groep 3 die van zingen houden en meer over muziek willen weten, kunnen zich aansluiten bij het Opleidingskoor.

Vanaf 16 januari kunnen kinderen elke donderdag met juf Annemieke zingen en aan muziek werken. Het koor is op donderdag van 15:45-16:00 uur in de Calvijnschool, Dreef 200.

q www.stichtingarsmusica.nl/naar-het-podium/ars-musica-koorschool

Lichtjesavond 15 januari 

gouda • Bij crematorium Gouwestreek en begraafplaats Ijsselhof is op zondag 15 januari een lichtjesavond. Op deze avond wordend oor het hele land verschillende locaties verlicht met kaarsjes, fakkels en vuurkorven. 

Véronique Klaassen, directeur Uitvaartverzorging bij DELA, vertelt: 'Nu de dagen kort en donker zijn, merken we dat veel nabestaanden behoefte hebben aan troost. Ze willen graag op een speciale manier bij hun dierbare stil staan. Daarom organiseert DELA een landelijke lichtjesavond.'
Aanmelden kan via de website of bij begraafplaats Ijsselhof. Deelnemers krijgen een candlebag thuisgestuurd. Daarop kan een persoonlijke tekst worden geschreven of een tekening worden gemaakt. Bij aankomst krijgen bezoekers een kaarsje om in de candlebag te doen.

q  www.dela.nl/lichtjesavond