Naomi met een van de doneerhuisjes.
Naomi met een van de doneerhuisjes. Foto: Aangeleverd

Estafette voor het goede doel

gouda • De Goudse Naomi Leeflang zet zich in als vrijwilliger bij het Ronald McDonaldhuis in Den Haag. De Haagse Mopjes, zo noemt de groep vrijwilligers zich, doen dit jaar mee aan de estafette van HomeSportEvents om geld op te halen voor het huis. Ze gaan 120 km wandelen in 24 uur in estafettevorm. De estafette is op 24 en 25 juni van dit jaar. 

Ronald McDonald Huizen zijn volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers, vertelt Naomi Leeflang. 'Daarom doen we mee aan de estafette. Om te beginnen is een bedrag van 7000 euro nodig. We zitten nu op bijna 2000 euro', aldus Leeflang. Het volledige startbedrag komt ten goede aan het Ronald McDonald Huis. Ook daarna wordt geld opgehaald voor het doel. 

Naomi Leeflang schakelt hierbij ook de hulp in van Gouwenaars. Dat doet ze door bij verschillende ondernemers doneerhuisjes neer te zetten en posters met QR-codes op te hangen. ‘Veel mensen zien de huisjes niet staan, maar ik hoop dat we met alle hulp het startbedrag halen en deel kunnen nemen.’  

Goudse winkels

De huisjes en posters zijn te vinden bij onder andere Juwelier Goud Gedaan (Reeuwijk), verschillende winkels op de Willem en Marialaan, Kapper Marjorie (Korte Akkeren), Bloemist Wim Jansen (Bloemendaal), Schoonheidssalon Afrodiet en La Deinte, de Tapperij en BarBier (Centrum).

q www.homesportevents.nl/teams/haagse-mopjes