Start 2 cursussen over 'bij psychische problemen in de familie'

gouda • GGZ Rivierduinen start in januari 2023 met cursussen voor naasten en kinderen van mensen met psychische problemen. 

De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar met ouders met psychische problemen of verslavingsproblematiek. Je leert wat de ziekte van je ouder inhoudt. En hoe je ermee om kan gaan. Door ervaringen uit te wisselen leer je van elkaar en kom je er achter dat je niet alleen bent. Voor volwassen familie en naasten is er de training 'Psychische problemen in de familie'. Tijdens deze cursus komen diverse onderwerpen aan bod: uitleg over ziektebeelden, draagkracht, je rol als mantelzorger, communicatie, oplossen van problemen en zorgen voor jezelf. In de groep kun je ervaringen delen en elkaar steunen.

De KOPP-groep start dinsdag 31 januari. 6 bijeenkomsten,15.30 tot 17.00 uur. Je ouders kunnen je aanmelden via het aanmeldformulier op de website. 'Psychische problemen in de familie' start donderdagavond 19 januari. 10 bijeenkomsten, 19-21 uur. Aanmelden via het aanmeldformulier op de website: www.rivierduinen.nl/preventie

Gratis voor inwoners van Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Zuidplas, Waddinxveen. Info via preventie@rivierduinen.nl.