De activiteitencommissie v.l.n.r: Yolande Heerkens, Kees Dessing en Esther Kleijn
De activiteitencommissie v.l.n.r: Yolande Heerkens, Kees Dessing en Esther Kleijn Foto: Aangeleverd

Stichting Kans tegen Kanker organiseert Verwenmiddag voor patiënten met kanker

Algemeen

GOUDA • Ontspannen bij een klankenconcert, je voeten behandelen bij een pedicure of je laten masseren: het zijn een aantal activiteiten die op het programma staan bij de Verwendag voor kankerpatiënten, georganiseerd door de stichting Kans tegen Kanker. Op 12 februari opent de Theaterbakkerheij hiervoor haar deuren.

De naam zegt het al, tijdens de verwenmiddag staat patiënten met kanker in het middelpunt. ‘Er is die dag van alles te doen: tijdens een workshop kun je kleuradvies krijgen voor je kleding, je kunt langs een fysiotherapeut voor onder andere spanningsklachten, er zijn twee kappers en deelnemers kunnen een voet- of hoofdmassage krijgt,’ vertelt Kees Dessing, voorzitter van de stichting Kans tegen Kanker. 

Kosteloos
Iedere activiteit wordt gratis aangeboden door de ondernemers. ‘De Theaterbakkerheij stelt de ruimte gratis beschikbaar en ook de kappers, pedicures en iedereen die aanwezig is doet het belangeloos,’ legt Dessing uit. Daarom is deelname voor aanmelders ook geheel kosteloos. ‘Ook mogen ze iemand meenemen, dat kunnen bijvoorbeeld familieleden of vrienden zijn.’

Ontmoeten
De stichting werd geïnspireerd tijdens een bezoek aan een verwenmiddag in Nijmegen. ‘Zij organiseren ieder jaar zo’n dag. Daar heb ik eens gekeken en nu willen wij dit hier ook mogelijk maken. Het stukje ontspanning is ook een manier van het verbeteren van de levenskwaliteit,’ legt Dessing uit. ‘Voor, tijdens en na de activiteiten is er muziek en zijn er hapjes en drankjes. Zo kun je elkaar ook ontmoeten en ervaringen uitwisselen.’

De stichting zet zich sinds 2012 in voor patiënten met kanker. Zij kunnen via de stichting een geldbedrag krijgen, voor behandelingen die niet via de reguliere zorgverzekering worden vergoed. De stichting is hiervoor afhankelijk van donaties. Zowel het bestuur als de activiteitencommissie, die deze dag organiseert, werken op vrijwillige basis voor de stichting. 

De Verwenmiddag is op 12 februari van 13.00 tot 17.00 in de Theaterbakkerheij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. Aanmelden is gratis en voor sommige activiteiten moet worden ingeschreven voor een tijdsvak.

Voor meer informatie of inschrijven, klik hier.  

Hester Hage