• Corné van Cappellen en Jack Rozendaal van Roteck.
• Corné van Cappellen en Jack Rozendaal van Roteck. Foto: John Wijntjes

Uitzendbureau Roteck komt ‘over de brug'

capelle • Ondernemers met behoefte aan goed gekwalificeerd en gemotiveerd (tijdelijk) personeel opgelet: Uitzendbureau Roteck levert in alle opzichten het maatwerk waar u naar op zoek bent.

“Tot nu toe waren we vooral actief in de Krimpenerwaard,” vertelt Roteck’s algemeen directeur Jack Rozendaal. “Met veel succes, want onze opdrachtgevers én uitzendkrachten ervaren ons als vakbekwaam, service- en maatwerk gericht en menselijk. We worden gekscherend wel eens ‘de Volvo onder de uitzendbureaus’ genoemd. Dat heeft alles te maken met de degelijke, duurzame en betrouwbare wijze waarop we functioneren. We zijn geen ‘snelle jongens’ die kandidaten even wegzetten bij een bedrijf. We gaan voor zorgvuldigheid. Zowel de opdrachtgever als de kandidaat moet het goede gevoel hebben van een geslaagde match. Daar gaan we voor.”

“Roteck is inzetbaar voor de sectoren groenvoorziening, techniek, productie, logistiek, infra, onderhoud van bestaande bouw en kantoor,” vertelt mede-directielid Corné van Cappellen. “Bedrijven met vacatures nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij komen dan langs om kennis te maken, de behoeften te peilen en gericht mee te denken over de juiste invulling van de functie. Daarna brengen we één van onze kandidaten met de opdrachtgever in contact. Ook dat begeleiden we van dichtbij, waarbij we het belangrijk vinden dat de verwachtingen van de opdrachtgever én de kandidaat op elkaar aansluiten. Vervolgens houden we regelmatig contact over de voortgang. Zo slagen we er in om de kans op een ‘mismatch’ flink te verkleinen.”

Mid-twintiger Steven Rozendaal is het jongste directielid van Roteck. Hij constateert dat het in Krimpen aan den IJssel gevestigde uitzendbureau zich in een schaarse arbeidsmarkt onderscheidend weet te profileren en uitstekende resultaten boekt. “We beschikken over een mooie poule van kandidaten,” zegt hij. “Dat is geen toeval. Met ons uit drie mensen bestaande recruitmentteam zijn we voortdurend actief om de juiste mensen te werven. Met iedere kandidaat-uitzendkracht hebben we een face-to-face gesprek waarin de wederzijdse verwachtingen en wensen aan bod komen. Dat leidt tot een helder beeld van de persoon met wie je te maken hebt, zijn of haar kwalificaties en mogelijkheden én de bemiddelbaarheid naar de opdrachtgever toe. Zo hebben we er als relatief klein uitzendbureau voor gezorgd dat we de voorbije 12,5 jaar een uitstekende naam hebben opgebouwd in de regio.”

“Nú is het moment daar om door te pakken richting Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Oost,” zegt Jack Rozendaal. “We hebben in beide plaatsen al een aantal relaties die met plezier zaken doen met Roteck, maar willen ons netwerk van opdrachtgevers verder uitbreiden. Dat heeft zeker ook te maken met het feit dat we in beide gemeenten flink wat uitstekende kandidaten hebben die omwille van de reistijd graag dichterbij huis zouden willen werken. Ook voor hen gaan we letterlijk en figuurlijk ‘de brug over’. Het moge duidelijk zijn: bedrijven uit Capelle en Rotterdam-Oost met behoefte aan extra handen zijn in alle opzichten bij Roteck aan het juiste adres. Eén telefoontje of mailtje is genoeg voor het invullen van vacatures. Zo werkt het bij Roteck: "Wij leveren de maatwerkoplossing waar u om vraagt."

Jan Timmer