• Team 78 bij de finish van de  Roparun in Rotterdam.
• Team 78 bij de finish van de Roparun in Rotterdam. Foto: Marco De Swart

Mooie opbrengst Roparun team 78: ruim 15.000 voor goede doel

Nieuws

CAPELLE • Team 78 (team Gemeente Capelle) heeft 15.740,77 euro opgehaald voor Stichting Roparun.

Team 78 van de gemeente Capelle voltooide tijdens het Pinksterweekend voor de achttiende keer de Roparun, in een tijd van 47:13:07: ruim één uur en een kwartier sneller dan gepland. Met 25 man sterk legden lopers, fietsers, chauffeurs, navigators, cateraars en masseurs 532,7 kilometer in totaal af. Los van een aantal pleisters en sporttape om (voornamelijk knie-)blessures te bestrijden, haalde het team heelhuids de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Met deze sportieve prestatie haalden zij dus 15.000 euro op voor Stichting Roparun.

Het team startte vanaf vliegveld Twenthe. Vervolgens liepen en fietsten zij dag en nacht via Winterswijk, Arnhem, Nijmegen, Horst, Eindhoven, Tilburg, Breda, Ossendrecht en Bergen op Zoom naar de Coolsingel. Robin Van Gaal (hardloper): “We hebben gelachen, gestrest en gestreden. We hebben de finish, maar daarvoor moesten we wel wat extra kilometers maken.” Het team haalde geld op voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

“Teamleden van ons hebben gezien wat het met iemand kan doen om in de laatste dagen naar een hospice te kunnen of zelfs naar huis. Plekken als een hospice of inloophuis zijn van onschatbare waarden” aldus Suzan Mannens (hardloper).