Capelle 'speelvriendelijke gemeente'

capelle • De gemeente Capelle aan den IJssel behoort tot de top-7 van meest speelvriendelijke gemeenten van Nederland. Gouda ging er afgelopen week met de Jantje Beton Prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente vandoor.

“Wij werken er iedere dag aan om het buitenspelen en bewegen zo leuk mogelijk te maken”, schrijft de gemeente. “Het uitgangspunt is dat kinderen gestimuleerd worden om vooral samen te spelen, ongeacht achtergrond, niveau en fysieke gesteldheid."

Gemakkelijk spelen

Voor de tweede keer reikte Jantje Beton Prijs de prijs uit voor meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Hiermee wil de stichting stimuleren dat gemeenten het spelen voor kinderen gemakkelijk en aantrekkelijk maakt. 

“Jantje Beton was enthousiast over de vele activiteiten die we in Capelle organiseren evenals onze ambities op gebied van duurzaamheid. Waar we nog beter in kunnen worden, is de inclusiviteit van spelen voor iedereen. Daarnaast mogen we nog meer de stem van de kinderen laten horen over wat zij belangrijk vinden”, aldus de gemeente. 

De top 3 werd naast Gouda compleet gemaakt door Nijmegen en Rijswijk. Prinses Beatrix, beschermvrouwe van Jantje Beton, reikt de prijs jaarlijks uit aan de meest speelvriendelijke gemeente.

q www.jantjebeton.nl