Capellenaar (18) aangehouden in zeecontainer

capelle • Een 18-jarige Capellenaar is afgelopen nacht aangehouden bij de Amoerweg op de Maasvlakte. Hij en twee andere mannen uit Rotterdam belden zelf de politie, omdat zij in een container zonder lucht zaten. De drie mannen zijn bevrijd door de politie en brandweer. Zij worden verdacht van ‘uithalen’ en worden nog verhoord. Uithalers verschansen zich met gevaar op ontdekking op haventerreinen, met als doel drugs uit containers te halen. Op uithalen staat sinds een wetswijziging in 2022 een gevangenisstraf.


Fietstunnel bij Algerabrug avond en nacht dicht

capelle • De fietstunnel aan het Kars Wegeling Pad - onder de Algeraweg bij de brug - is een avond en nacht dicht. Van woensdag 31 mei op donderdag 1 juni wordt aan het asfalt gewerkt. De nacht ervoor was het tunneltje ook afgesloten vanwege werkzaamheden. De afsluiting duurt van 19:00 tot 6:00 uur. Fietsers die normaal gesproken gebruikmaken van de tunnel moeten omrijden via de route Sibeliusweg - Schönberglaan - Blinkerttunnel.


Hoog gemiddelde autodiefstallen in Capelle

capelle • In Capelle werden in de eerste vier maanden van 2023 negentien autodiefstallen gemeld. Dit is 6,02 auto's per 10.000 huishoudens, een gemiddelde dat hoger ligt dan in de meeste gemeenten in de regio. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. In Rotterdam werden gemiddeld 5,58 auto's per 10.000 huishoudens gestolen, terwijl ook de gemeenten Zuidplas (3,22) en de Krimpenerwaard (2,90 auto's per 10.000 huishoudens) lager scoorden. Alleen in Krimpen aan den IJssel werden relatief gezien meer auto's gestolen (6,46 per 10.000 huishoudens).