• Feyenoord winnaar van het U13-toernooi.
• Feyenoord winnaar van het U13-toernooi. Foto: Johan Sepers

Internationale U13 Cup in alle opzichten een succes

capelle • Zon, milde temperaturen, een zeer aansprekend deelnemersveld, sprankelend voetbal, vrolijke vrijwilligers en een uitverkochte hamburgertent. Complimenten; de 29e editie van het Internationale voetbaltoernooi om de U13 Cup van CVV Zwervers was er één in de categorie 'topevenement'.

Op beide Pinksterdagen werd op sportpark Couwenhoek gevoetbald door de jonge talenten van onder meer Feyenoord, Ajax, Borussia Dortmund, Leeds United, Paris Saint-Germain, Bayer Leverkusen en Dynamo Kyiv. Feyenoord bracht het samen met Bayer Leverkusen tot de finale. De jonge Rotterdammers, die het toernooi vrij moeizaam waren gestart maar gaandeweg in topvorm raakten, wonnen die met 2-1. FC Midtjyland eindigde als derde door Ajax -13 te verslaan.

Het absolute hoogtepunt van het toernooi vond plaats vóór er ook maar één bal getrapt werd, vond CVV Zwervers-voorzitter Ger Jacobs. "Bij de openingsceremonie stonden er heel wat mensen met kippenvel te kijken naar de opkomst van de jeugd van Dynamo Kyiv", aldus de preses. "Dat beeld gecombineerd met het Oekraïense volkslied en de blauw-gele vlag was emotioneel en erg mooi en bijzonder."

Na afloop van het toernooi konden de organisatoren terugkijken op een uitermate geslaagde 29e editie. "Er is enorm veel werk verzet in de voorbereiding en tijdens het toernooi zelf," stelde Ger Jacobs vast. "Dat alles heeft geresulteerd in een vlekkeloos evenement. Er is geen onvertogen woord gevallen, alles liep op rolletjes." Ook met de publieke belangstelling was niets mis. Zo'n drieduizend betalende toeschouwers passeerden de toegangspoort van sportpark Couwenhoek. Trek hadden ze ook; zo was Zwervers al halverwege de tweede toernooidag door zijn voorraad van duizend hamburgers heen. Een smakelijk detail van een heerlijk toernooi.