Boekstartdag in Capelse bibliotheek

capelle • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot-)ouders is er in de Capelse bibliotheek op woensdag 7 juni de BoekStartdag. 

(Groot-)ouders kunnen ontdekken hoe fijn het is om samen met hun (klein-)kind met boekjes en taal bezig te zijn. Het thema dit jaar is Balans: bewegen met media. Er is een interactief programma, met theater en veel beweging.

Van 10:15 tot 10:45 uur vindt een poppentheater met Maaike Kaptein plaats, gevolgd door peuteryoga (11:00 tot 11:20 uur) en stopdans (11:30 tot 11:45 uur). De grotere broertjes en zusjes kunnen daarnaast knutselen.
In de bieb zijn dieren verstopt en de kinderen mogen raden welk geluid welk dier maakt. BoekStartcoach Elly is ook aanwezig om vragen over het belang van voorlezen en taal- en spraakontwikkeling bij kleine kindjes te beantwoorden, en ze deelt allerlei voorleestips. Ook loopt er een grote beer rond. Ontdek deze BoekStartbeer en krijg van hem een mooie goodybag cadeau.

Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.


Bewonerslunch 

capelle • In het Huis van de Wijk Middelwatering kunnen wijkbewoners iedere vrijdagmiddag genieten van een lunch, geserveerd door vaste chef Mo en met hulp van vrijwilligers. Deelname gratis, maar wel aanmelden (uiterlijk een dag van tevoren voor 15:00 uur). Dit kan bij de balie van het Huis van de Wijk of telefonisch via 010 3169 851. De lunch duurt van 12:30 tot 14:00 uur. Adres: Reigerlaan 66.