Cruijff Court Oostgaarde heropend na renovatie

capelle • Na een grondige renovatie is het Cruijff Court Oostgaarde bij de Hoekenflats vrijdagmiddag heropend.

Bij de opening knipte wethouder Harriët Westerdijk (Sport) met de kinderen uit de buurt een lintje door. Verder konden de kinderen zich tegoed doen aan ijsjes, was er schmink en een opblaasbare pannakooi.

Harriët Westerdijk, Ard Kramer (voorzitter volleybalclub VCN) en Hans Verwaaijen (Sportief Capelle) zetten symbolisch hun handtekening op een bal. VCN gaat de jongeren van de Hoeken betrekken door sportactiviteiten te houden en hen uitnodigen om te sporten in de sporthal.

Meer bewegen

Zo proberen diverse partijen de handen ineen te slaan om de Capelse jeugd meer in beweging te krijgen. "Ten minste één keer per kwartaal gaan wij hier als vereniging een activiteit organiseren", vertelt Ard Kramer. "Volleybal buiten past prima en wij willen ons focussen op motorische ontwikkeling. Het is belangrijk dat de kinderen gezond zijn en daarom gaan we vormen van beweging aanbieden. In Capelle wordt gemiddeld minder bewogen dan in andere Nederlandse gemeentes, dat geldt voor gebonden (in clubverband) en ongebonden sporten. Maar er is veel potentie hier qua aantal omwonenden, het zou mooi zijn als wij die naar het veld kunnen krijgen."

"We zien dat het nodig is dat er aandacht komt voor sport en bewegen", ziet wethouder Westerdijk. "Daarom is de Capelse Sportweek ook belangrijk.