Event ‘150 jaar Hindoestaanse Immigratie'

capelle • In het Isala Theater wordt op zaterdag 3 juni tijdens een event stilgestaan bij 150 jaar Hindoestaanse immigratie in Nederland. Er zijn fotoreportages te zien, wordt een damsimultaan gegeven en er is een theatervoorstelling. 

“Het is een tentoonstelling van onze voorouders die vanuit India naar Suriname en van Suriname nu hier in Nederland hebben gereisd”, aldus de organisatie. “Een reis van 150 jaar. Reden om er stil bij te staan. Door authentieke fotoreportages en boeken zullen wij deze reis aan het publiek laten zien.”

Damsimultaan

Naast de tentoonstelling staat ook een damsimultaan op het programma die gegeven wordt door veelvoudig kampioen Rob Clerc. Ook deze is toegankelijk voor iedereen.

Gratis toegang

Vanaf 13:00 uur zijn de deuren van het theater open. De toegang tot dit deel van het programma is gratis. 

Theaterstuk

In de avond volgt een theaterstuk over de reis van de voorouders (contractarbeiders) en wat ze werkelijk hebben meegemaakt. Vanaf 19:00 uur in de grote zaal (entree inclusief consumptie). Deel 1 duurt van 19:15 tot 20:15 en beschrijft het verhaal van de Hindoestaanse voorouders, uitgevoerd door Ashakiran. Na de pauze volgt deel 2, met live dans en muziek (baithak gana).

De muzikanten bij de theatervoorstelling zijn Sandip Ramlal, Jimmy Ramphalmissier, Aravinda Tedjai, Anil Jagroep en Varun Nanda, de dansers zijn Natjania Tante Annie en dansgroep Ashakiran.

Ambassadeur

De opening van '150 jaar Hindoestaanse Immigratie' wordt (onder voorbehoud) verricht door de ambassadeur van India.