De Capelse Sportweek

Het is tot en met zondag Capelse Sportweek. U wist het niet? Ik ook niet, en dat is nou juist het probleem in Capelle. Te vaak hoor ik van nieuwkomers, en dan bedoel ik ook gewoon mensen die vanuit Rotterdam of elders in onze gemeente zijn komen wonen en hier hun geluk zoeken, dat zij niet weten welke sportclubs we in onze mooie gemeente hebben. Begin van deze eeuw bedacht ik daarom een Scholengids waarin elke basisschool een pagina tekst kreeg en zich zo kon profileren of beter gezegd promoten. Schot in de roos, want ouders kregen zo al snel een eerste beeld van een basisschool. Bedenk dit ook voor de sportclubs. Zo’n Sportgids het een stuk eenvoudiger maken om een sport te kiezen. Verspilling van toch al een paar maal gerecycled papier? Vind ik niet, maar goed, je kunt ook en-en doen, dus ook een digitale versie maken. Die is er al deels. Kijk op www.sportiefcapelle.nl en u wordt doorgelinkt naar een groot aantal verenigingen. Maar dat zou beter kunnen. Bij elke club een pagina met nog meer informatie.

In deze sportweek is het de bedoeling dat wij Capellenaren kunnen (be)kijken welke sporten er worden beoefend en in veel gevallen kunnen we zelfs gratis meedoen. Sportief Capelle wil ons wijzen wat Capelle te bieden heeft aan sport en beweging. De nieuw te bouwen sporthal zou mijns inziens meteen het centrale sportpunt van onze gemeente moeten worden. Met een uitleenbalie voor sport- en spelmaterialen voor kinderen a la Duimdrop in Rotterdam, een atletiek/skeelercomplex en skatebanen.

De Sportweek is een uitstekende mogelijkheid om ons kennis te laten maken met een sport, maar houd het niet bij alleen deze week, doe dit meerdere keren per jaar en zorg dat alle Capellenaren dit te weten komen en ook die eerste stap durven te nemen. Sporten kan gezond zijn maar ook blessures opleveren. Veel blessures die ik ooit had ontstonden tijdens het sporten, maar dat terzijde. Geef ons allen anders waardebonnen die we in kunnen wisselen, zoals twee keer gratis zwemmen, vier keer gratis hardlopen, of drie keer gratis work out. Capelse heeft inmiddels (Eneco)geld zat en wil dat wij gaan sporten. Nieuwsgierig geworden? Kijk vast op www.capelsesportweek.nl. Dat is al een eerste actie.