'Telefoonwachten' nodig bij Hulpdienst Capelle

capelle • Hulpdienst Capelle is op zoek naar vrijwillige telefoonwachten voor één dag per week, om bijvoorbeeld vakanties of ziekte gemakkelijker op te kunnen vangen.

Hulpdienst Capelle biedt - naast de bekende vervoersdienst - voor inwoners van Capelle van 50 jaar en ouder een breed scala aan diensten. Sommige gratis, zoals de Telefooncirkels, bezoekje aan huis, het doen van boodschappen, wandelen en de hondenuitlaatservice. Voor andere diensten wordt een kleine vergoeding gevraagd, zoals voor computerondersteuning, klusjes in huis en het helpen bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte en allerlei andere formulieren. 

Voor al deze diensten kunnen Capellenaren van 09:00 tot 17:00 uur contact opnemen met de vrijwillige Telefoonwacht, op het centrale telefoonnummer: 0900 450 30 40.

Tineke is één van de huidige telefoonwachten. Zij vertelt meer het werk van de Telefoonwacht. "De Telefoonwachten zijn een belangrijke pijler van de Hulpdienst Capelle, omdat bij hen alle hulpvragen binnenkomen. Hoofdbestanddeel van het werk is het noteren en registreren van aanvragen voor vervoer. Ook zijn er al veel aanvragen gedaan voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte. In de loop van de werkdag is er regelmatig contact met de chauffeurs."

De planning van de opgegeven ritten wordt eind van de middag gemaakt door de Telefoonwacht en per mail doorgegeven aan de diverse chauffeurs. Dit gebeurt nauwgezet, rekening houdend met de tijdsduur van een rit, met één, twee of drie personen, met of zonder rollator. De Telefoonwacht werkt één dag per week vanuit huis en is de hele dag beschikbaar. In de ochtend worden veel aanvragen voor ritten doorgegeven en 's middags moeten de retourritten worden geregeld.

De Hulpdienst stelt een laptop beschikbaar en er is een bescheiden telefoonvergoeding. Ook onkosten worden vergoed. Bij interesse, bel 0900 450 30 40.