Pinksterconcert in Dorpskerk

capelle • Op Tweede Pinksterdag (29 mei) is er in de Dorpskerk van Capelle een Pinksterconcert. Cees van der Slik, hoofdorganist van de Dorpskerk, bespeelt het historische Van Dam orgel met muziek van Johann Sebastian Bach, Gerard Bunk, Adriaan Schuurman, Herman van Vliet en improvisatie. Ook staat er samenzang van Pinksterliederen op het programma. Het concert begint om 20:00 uur en duurt een uur. Daarna is er koffie/thee/frisdrank. De entree is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten. 


Buurtrommelmarkt bij Oude Plaats

capelle • Buurtvereniging Plantsoen Oude Plaats houdt op zaterdag 27 mei weer een kleinschalige, maar gezellige rommelmarkt in en om het Doorenbosplantsoen in het oude buurtje “De Oude Plaats”. Deze buurt ligt achter winkelcentrum Slotplein in de wijk Middelwatering. Buurtbewoners hebben weer de mooiste spullen bij elkaar gezocht om te verkopen. De verkoping duurt van 10:00 tot 15:00 uur.


Peuterdans in KinderLab Middelwatering

capelle • Kleine kinderen zijn op donderdag 25 mei met hun ouders/begeleiders welkom bij de taal- en rekendans. Dit is ontwikkeld voor peuters en kleuters en sluit goed aan bij hun belevingswereld. Er wordt gewerkt met het thema uit de groep en de daarbij passende kernbegrippen waarbij de doelen van taal en rekenen centraal staan. 

In de les Taal- en Rekendans wordt gebruik gemaakt van muziek, materialen en beweging. De kinderen krijgen hierdoor de kans om het thema actief te zien, horen, voelen en ervaren. Zij werken met een actief lijf, een actief brein en veel plezier aan sociaal emotionele, motorische en cognitieve ontwikkelingsgebieden. Aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl 


Zomerbridge NRBC Capelle start 6 juni

capelle • De zomerbridgeavonden van NRBC Capelle starten dit jaar op dinsdag 6 juni. In totaal zijn er dertien speelavonden, tot 29 augustus. De zomerbridgeavonden zijn een combinatie van gezelligheid en spelen op je eigen niveau. De start is 6 juni en op 29 augustus vindt de zomerbridge slotdrive plaats. Er wordt gespeeld in verschillende lijnen, zodat bridgers van alle speelsterktes aan hun trekken komen. Deze avonden kunnen ook niet-leden meespelen, iedereen is van harte welkom op speellocatie De Burcht, Van Moorselplaats 1 in Rotterdam.

Start 19:30 uur, inloop tot 19:15 uur. Vooraf inschrijven (tot 5 juni) is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dit geeft garantie voor een plek en voorkomt mogelijke teleurstellingen. Het principe vol is vol geldt. Op locatie inschrijven kan tot uiterlijk 19:00 uur. Voor info of inschrijven: stuur een mail naar nrbc.capelle@gmail.com of bel 06 1946 5108.